Manifestaţii de sprijin pentru jurnaliştii arestaţi în Myanmar. Londra îţi exprimă sprijinul pentru eliberarea lor

Publicat: Joi, 27 Septembrie 2018 16:59 // Actualizat: Joi, 27 Septembrie 2018 16:59 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de manifestanţi s-au strâns joi în faţa ambasadei Myanmarului la Londra pentru a-şi exprima sprijinul pentru jurnaliştii agenţiei de presă Reuters încarceraţi în ţara asiatică în urma anchetei lor asupra masacrului comis împotriva comunităţii Rohingya.

Manifestaţia a fost organizată la apelul Observatorului Internaţional al Drepturilor Omului (IOHR) şi a mişcării engleze pentru libertatea de exprimare PEN. Aceasta din urmă a predat ambasadei Myanmarului o scrisoare adresată liderei birmane Aung San Suu Kyi, în care cere graţierea celor doi jurnalişti închişi.

Printre participanţii la această demonstraţie s-a aflat şi Mohamed Fahmy, fost jurnalist la canalul de televiziune Al-Jazeera, închis în Egipt în 2013 pentru 'difuzarea de informaţii false' şi acuzat de sprijin oferit organizaţiei Frăţia Musulmană, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Dragnea, privind restricţiile pentru jurnalişti de la Cameră: Nu e decizia mea, pentru că asta ţine de Secretariatul General

Acuzaţi de atingere adusă secretului de stat, jurnaliştii Wa Lone (32 de ani) şi Kyaw Soe Oo (28 de ani) au fost condamnaţi, pe 3 septembrie, la şapte ani de închisoare în Myanmar. Aflaţi în detenţie din decembrie 2017, ei anchetau reprimarea membrilor comunităţii Rohingya de către armata birmană.

''Cei doi jurnalişti se află în închisoare în acest moment şi se agaţă de orice speranţă. Singura modalitate ca ei să iasă din închisoare este de a face presiuni, la nivel internaţional, asupra guvernelor care nu respectă drepturile omului şi libertatea presei'', a spus Mohamed Fahmy.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8744
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H