Manifestații violente la Paris. Protestatarii au incendiat mai multe mașini. Forțele de ordine folosesc gaze lacrimogene VIDEO

Manifestații violente au loc în această seară în capitala Franței, unde mii de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva brutalității poliției, dar și față de un proiect de lege controversat.

28 nov. 2020, 20:45
Manifestații violente la Paris. Protestatarii au incendiat mai multe mașini. Forțele de ordine folosesc gaze lacrimogene VIDEO

Manifestații violente la Paris. Francezii protestează la Paris împotriva brutalității polițiie, dar și față de un proiect de lege controversat care ar urma să facă ilegală difuzarea de imagini cu intervenții ale forțelor de ordine.

Citește și: Un bărbat de culoare a fost bătut de poliţişti cu pumnii şi picioarele. Omul nu purta mască de protecţie!

Protestul a degenerat în violențe, iar cetățenii au incendiat gardurile de protecție instalate de poliție, dar și mai multe panouri stradale și mașini. Forțele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene. Mii de oameni în întreaga țară au mărșăluit sâmbătă pentru a protesta față de violența poliției și pentru a milita pentru libertatea presei.

Francezii au fost șocați de apariția unor imagini video în care mai mulți agenți de   poliție băteau cu bestialitate un producător de muzică, de culoare, după ce acesta, care ieșise pe stradă fără mască, de frica amenzii, s-a refugiat în studioul său, iar polițiștii au venit peste el și l-au bătut.

Manifestații violente la Paris. Pe lângă acest subiect care a făcut înconjurul lumii, în Parlament se discută un proiect de lege care ar face ilegală difuzarea de imagini cu intervențiile poliției. Contestatarii susțin că prin acest lucru, orice ar fi putea fi mușamalizat.

Citește și: Dezastru într-un supermarket! A spart sute de sticle de băuturi alcoolice de pe rafturi și a aruncat cu ele și în clienți

 

În oraşul Lille, între 1.000 şi 1.500 de persoane, în frunte cu primăriţa Martine Aubry, s-au reunit sub sloganul „Libertate, egalitate, filmaţi”, relatează Agerpres. De asemenea, la Montpellier, între 4.000 şi 5.000 de manifestanţi au protestat împotriva violenţelor poliţiei şi a „derivei autoritare” a statului.

Luni, în timpul unei operaţiuni a organizaţiilor pro-migranţi, oamenii legii au evacuat brutal pe cei instalaţi într-o piaţă din centrul Parisului, printre aceștia se aflau și jurnalişti, dar și reprezentanţi ai municipalităţii.