Manifestaţiile „vestelor galbene”: Regia autonomă de transport închide zeci de staţii de metrou şi de gări

Regia autonomă de transport (RATP) a anunţat închiderea pentru public a 36 de staţii şi de gări sâmbătă la Paris, din cauza manifestaţiilor "vestelor galbene" prevăzute să aibă loc în capitală, relatează AFP.

RomaniaTV.net
07 dec. 2018, 21:17
Manifestaţiile „vestelor galbene”: Regia autonomă de transport închide zeci de staţii de metrou şi de gări

Staţiile Charles de Gaulle Etoile, Auber, Bastille, Concorde, Opera şi Madeleine vor fi închise de la ora locală 05.30 „la solicitarea poliţiei”.

Lista completă a staţiilor de metrou şi gărilor afectate este disponibilă pe site-ul RATP.În jur de 50 de linii de autobuz vor fi de asemenea deviate sau suspendate, potrivit Agerpres.

Franţa este în stare de alertă maximă şi Parisul a început să se baricadeze în ajunul unei noi zile de manifestaţii a „vestelor galbene”, o criză socială şi politică care zguduie ţara.

Magazine închise, spectacole anulate, meciuri de fotbal amânate, parcursul marşului pentru combaterea schimbării climatice modificat – peste tot în Hexagon au fost luate măsuri excepţionale pentru a preveni o nouă explozie a violenţelor, precum cele care au marcat manifestaţiile de la 1 decembrie.