Manipularea de proporții a lui CTP! Marele deontolog al presei din România prins cu minciuna, după ce a susținut că România TV a difuzat imaginile cu jurnalista Digi24 surprinsă la pământ în timpul bombardamentelor din Israel

Cristian Tudor Popescu, marele deontolog al presei din România, a fost prins cu minciuna. În încercarea sa de a discredita România TV, la adresa căreia în ultima perioadă a lansat tot felul de atacuri virulente, CTP nu mai ține cont de nimeni și nimic. Gazetarul cunoscut ca fiind un promotor al adevărului jurnalistic s-a dovedit a fi un propagandist care împrăștie fake news-ul. Fără ca măcar să verifice, acesta a răspândit în spațiul public informația falsă conform căreia, România TV a difuzat imaginile cu jurnalista Digi24, Cristina Cileacu, surprinsă la pământ în timpul bombardamentelor din Israel, care s-au viralizat pe internet. Mai mult, CTP a susținut că România TV care este o instituție media serioasă ce difuzează doar știri corecte și verficate a insultat-o pe jurnalista prinsă în mijlocul războiului dintre armata israeliană și Hamas.

25 oct. 2023, 20:11
Manipularea de proporții a lui CTP! Marele deontolog al presei din România prins cu minciuna, după ce a susținut că România TV a difuzat imaginile cu jurnalista Digi24 surprinsă la pământ în timpul bombardamentelor din Israel
Manipularea de proporții a lui CTP!

Manipularea de proporții a lui CTP!  În ultima perioadă, Cristian Tudor Popescu a dus în online un război de gherilă împotriva România TV, la adresa căreia a realizat numeroase atacuri. Însă, ultima rachetă pe care a lansat-o împotriva instituției media numărul 1 în România s-a întors împotriva lui și a devoalat cine este, de fapt, gazetarul care ani la rând a pretins că luptă pentru adevăr.

Citește și CTP șterge pe jos cu Diana Șoșoacă: „Am înțeles că Godzilla vrea să mă reclame. King Kong adică”

Manipularea de proporții a lui CTP!

Pentru a-și realiza agenda de a ataca instituția media, care până acum din respect față de publicul său a oferit doar știri adevărate și verificate, CTP a scos cele mai grele arme și anume minciuna și fake news-ul.

Marele deontolog pentru care românii aveau un sentiment uriaș de admirație a uitat cine este și pentru a-și atinge scopul, acela de a demola postul cu cea mai mare audiență din țară, a împrăștiat în online informația potrivit căreia, România TV a difuzat imaginile cu jurnalista Digi24, Cristina Cileacu, surprinsă la pământ în timpul bombardamentelor din Israel, care s-au viralizat pe internet și au stârnit o serie întreagă de dezbateri.

Informație complet FALSĂ! România TV nu a difuzat niciodată aceste imagini nici pe TV și nici în online, însă pentru CTP acestea sunt doar niște detalii mici și inutile. Atâta timp cât alte instituții de presă au difuzat acele imagini, deontologul de serviciu CTP nici nu s-a mai sinchisit să verifice dacă și România TV a făcut acest lucru și în cadrul emisiunii Cap la cap, de la Recorder Talks a început, în stilul său caracteristic, să arunce cu noroi.

„Victor Ponta, fost premier și președinte al PSD, s-a apucat să o insulte pe jurnalista Cristina Cileacu, jurnalistă de politică externă, corespondent de război.Pentru că a făcut un lucru care denotă profesionalism în materie de corespondent de război. A procedat extrem de corect că s-a culcat la pământ.Și domnul Ponta s-a năpustit cu aceste insulte. De ce a făcut-o? Pentru că a venit în sprijinul insultelor lansate de România TV și domnul Ponta a venit imediat lângă scula prietenului Ghiță, ca un agent de propagandă.Acum vine întrebarea cheie. Ce caută Ponta consilier al lui Ciolacu pe relații economice internaționale? L-ați auzit ce debitează? Știți ce a spus în august de cazul Crevedia? Toți cei arși din cazul Crevedia nu au fost luați de străini, pentru că alea cu adevărat complicate le lasă aici și pe alea simple ne iau o grămadă de bani.Și acum vorbește tot din postura de consilier.Știți de ce face asta, pentru că e urmașul lui Mândru că sunt român. Și Ciolacu, și Victor Ponta sunt amicii lui Dragnea, au fost tâmplă lângă tâmplă înainte să se rupă lanțul de iubire.Domnul Ponta reprezintă naționalismul agresiv și imbecil, ne amintim înclinarea puternică spre China. Domnul Ciolacu l-a pus pentru s-a gândit, eu merg cu NATO și UE, dar pe partea cealaltă crește curentul naționalist. Și îl pun pe Ponta să vină cu discursul ăsta”, a declarat CTP.

Dacă pentru CTP și minciuna este tot vorbă, pentru România TV adevărul contează și este important ca românii să știe că instituția media niciodată nu a difuzat o informație fără ca măcar să o verifice spre deosebire de marele deontolog al neamului.

Postul de știri cu cea mai mare audiență din România nu a difuzat niciodată într-o manieră tendențioasă informații și imagini cu și despre alți colegi din presă, mai ales cu jurnaliști aflați într-o zonă de conflict, unde moartea pândește la tot pasul.

În timp ce în mediul online au apărut tot felul de glume și insinuări la adresa imaginilor în care jurnalista Cristina Cileacu, relata culcată la pământ despre bombardamentele din Israel și riscurile la care sunt expuși ea și colegii săi de la Digi 24, România TV a păstrat decența și din respect față de munca și curajul acesteia nu a dezbătut absolut deloc acest subiect, despre care s-a scris că a fost o ”gafă de proporții”.

Cu toate acestea, CTP a fost singurul om din România care a ”văzut” imaginile cu jurnalista Digi24 pe postul România TV și s-a gândit să le ofere această informație și românilor care din diverse motive nu au reușit să o vadă.

Însă, cum minciuna are picioare scurte și manipularea lui CTP a ieșit la iveală, iar asta nu face decât să îl pună într-o lumină proastă pe gazetarul ce s-a transformat într-un mic Putin în războiul pe care l-a declarat postului România TV, una dintre ultimele redute care susțin adevărul jurnalistic.

Citește și Şoşoacă îl distruge pe CTP, care ar fi comparat pelerinii de la moaştele Sf. Paraschieva cu teroriştii Hamas: „Nu voi permite unui neica nimeni să jignească credincioşii. CTP trebuie scos în afara legii”