Manuela Hărăbor, despre tragedia din clubul Colectiv: Durerea se transformă în revoltă

Numeroase vedete şi artişti din România şi-au arătat compasiunea faţă de victimele evenimentului nefericit din cursul serii de vineri, atunci când 29 de oameni au murit din cauza unui incendiu din clubul Colectiv. Manuela Hărăbor, una dintre cele mai cunoscute actriţe autohtone, a declarat că multe cluburi şi teatre sunt adevărate bombe cu ceas.

01 nov. 2015, 15:10
Manuela Hărăbor, despre tragedia din clubul Colectiv: Durerea se transformă în revoltă

Manuela Hărăbor a vorbit pe larg despre această problemă la România TV, unde a atras atenţia autorităţilor că astfel de incidente ar putea să aibă loc şi de acum în colo.

Durerea se transformă în revoltă în timp ce clipa trece. Este inadmisibil să se ştie că aceste cluburi şi teatre făcute în grote în adevărate bombe cu ceas şi autorităţile să nu facă nimic. S-au făcut sesizări peste sesizări. Artiştii s-au uitat vreodată atent la locurile unde performează? Eu joc de două ori pe lună într-un club unde când nu sunt pe scenă sunt în culise şi mă rog la Dumnezeu să mă lumineze ce să fac în caz de un cutremur, incendiu, să rămân în culise sau să ies în stradă? Nu ştiu, singura speranţă este rugăciunea către Dumnezeu ca să fac pasul bun care să mă salveze şi să mă aducă teafără acasă la copilul meu„, a declarat actriţa, şocată de cele întâmplate recent.

Citeşte şi Încep controalele în cluburi şi discoteci. Măsuri DRACONICE, după tragedia din Colectiv

Cu toate acestea, actriţa a recunoscut că este uimită că oamenii au ieşit în stradă şi sunt solidari cu această tragedie.

Cel mai important este faptul că au ieşit aşa mulţi oameni în stradă, că sunteţi solidari de la toate televiziunile. Lucrul ăsta trebuie să fie doar începutul, să ne înarmăm cu răbdare şi din timpul nostru dat ca asta să nu se mai întâmple pentru că noi am înghiţit umilinţe, sărăcie şi deja se atentează la viaţa noastră şi nu este de trecut cu vederea nu instig la revoltă, dar oamenii să fie solidari şi să forţeze autorităţile să ia o decizie extremă, nu băgat la puşcărie 2-3 oameni, nu dat amenzi ca peste un an să-şi deschidă alt club, alt teatru în altă hrubă. Trebuie puse lanţuri pentru totdeauna licenţele trebuie luate pe viaţă cum e în SUA, dacă faci un lucru soldat cu morţi şi răniţi sau intoxici un om ţi se ia licenţa pe viaţă, pedepsele sunt maxime, de la închisoare pe viaţa la moarte capitală„, a adăugat artista. 

Citeşte şi Andreea Raicu este în lacrimi. „Este cutremurător ce s-a întâmplat în Colectiv”

Lucrurile să nu se oprească aici, Dumenzeu să-i dea românului înţelepciune să aiba cuvinte de spus să forţeze autorităţile, corupţia ucide, anul ăsta a luat 30 de vieţi, anul trecut trei la Constanţa. Trebuie să aşteptăm ca următoarele victime să fie de ordinul sutelor? Niciun om nu are dreptul să ia viaţa nimănui şi ăsta este momentul în care trebuie sa punem piciorul in prag luptam pt vietile copiilor trebuie sa fim in siguranta cand iesim din casa si mergem sa cumpărăm o haină copilului nostru din Centrul Vechi sau să bem o cafea. În fiecare loc se poate produce busculada, ferească Dumnezeu şi un cutremur şi eşti călcat în picioare, am ajuns să nu fim în siguranţă în mediul în care trăim, este inadmisibil„, a conchis actriţa, fiind şocată de ceea ce s-a întâmplat.