MApN: Peste 1.500 de militari au acţionat luni şi marţi în România, în contextul pandemiei de coronavirus

Peste 1.500 de militari au acționat în România luni și marți în contextul pandemiei de coronavirus, a informat Ministerul Apărării.

RomaniaTV.net
31 mart. 2020, 16:31
MApN: Peste 1.500 de militari au acţionat luni şi marţi în România, în contextul pandemiei de coronavirus

Mai exact, 1.549 de militari și 517 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 324 de misiuni de întărire a prezenței și asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei de la Albița (Vaslui), Siret (Suceava), Sculeni (Iaşi), Vama Veche şi Ostrov (Constanţa), Bechet (Dolj), Porţile de Fier 1 (Mehedinţi), Stamora Moraviţa, Jimbolia şi Cenad (Timiş), Nădlac 1, Nădlac 2 şi Vărşand (Arad), Borş şi Oradea (Bihor), Halmeu şi Petea (Satu Mare), patrulare şi sprijinirea forţelor MAI în activităţi de ordine publică în Capitală şi în alte localităţi din ţară, transport echipamente medicale şi alte materiale, instalare corturi pentru triaj epidemiologic, însoţire convoaie de transport persoane.

Citește și: Alţi şase oameni au murit din cauza coronavirusului la Suceava. Bilanţul deceselor a ajuns la 78

În Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzinp” au fost prelucrate 443 de teste pentru coronavirus. În timp ce, la Constanța, continuă lucrările de amenajare la Spitalul Modular de Izolare și Tratament, care va funcțioane ca o extindere a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Militar de Urgență din Constanța.

MApN a sprijinit autoritățile centrale și locale printr-un număr de 1.109 de misiuni, la care au participat 6.823 de militar și 2.134 mijloace tehnice, iar la Institutul ”Cantacuzino” au fost prelucrate 5.489 de teste.

Ministerul Apărării Naţionale are rol de sprijin şi au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forţelor şi mijloacelor MApN în situaţiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.