Maraton de vaccinare COVID în Bucureşti. Prefectul Capitalei anunţă deschiderea centrelor drive-through

Prefectul Capitalei a anunţat deschiderea centrelor drive-through de vaccinare COVID, după succesul maratonului vaccinării din Timişoara. În Bucureşti un eveniment asemănător va fi organizat în perioada 7-9 mai.

26 apr. 2021, 10:39
Maraton de vaccinare COVID în Bucureşti. Prefectul Capitalei anunţă deschiderea centrelor drive-through
Maraton de vaccinare COVID în Bucureşti. Prefectul Capitalei anunţă deschiderea centrelor drive-through

Maraton de vaccinare COVID în Bucureşti. Prefectul Capitalei anunţă deschiderea centrelor drive-through, precizând că sunt deja discuţii pentru un drive-through în Sectorul 6.

Maraton de vaccinare COVID în Bucureşti. Anunţul făcut de prefectul Capitalei

Citeşte şi Apel către preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu: diaspora cere vaccinarea pe aeroport a românilor care vin în vacanţă de Paşti

„Se discută pentru deschiderea de noi centre şi – cum a anunţat şi CNCAV – se va face un maraton de vaccinare în perioada 7-9 şi vom deschide şi drive-through-uri. Avem deja discuţii în sensul acesta. (…) Din câte ştiu eu, discuţii sunt pentru un drive-through în Sectorul 6”, a precizat Alin Stoica pentru Digi 24.

Prefectul Capitalei a mai precizat că, dacă se va ajunge la o incidenţă a COVID-19 de sub 3,5 la mia de locuitori, va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a dispune măsurile care se impun.

Reamintim că Valeriu Gheorghiţă anunţă că maratonul de la Bucureşti, programat pentru week-endul 7-9 mai, va fi urmat de evenimente similare în marile centre universitare – Târgu Mureş, Cluj, Iaşi şi Craiova. Cel mai probabil aceste evenimente vor fi organizate la mijlocul lunii mai sau în a doua jumătate a acesteia.

„Este un demers al corpului medical, al Universităţilor de Medicină şi Farmacie, cu implicarea tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale, ca un semnal de solidaritate şi de dorinţă de a reveni la normalitate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă duminică seară pentru sursa citată.

Maratoanele vaccinării în marile centre universitare ar urma să aibă loc în weekend-ul 14-16 mai, sau în cel următor. Valeriu Gheorghiţă a menţionat că foarte probabil maratonul de la Bucureşti va fi „împletit” şi cu un eveniment social, artistic şi cultural pentru „a da un semnal de dorinţă de revenire la normalitate şi la micile plăceri pe care le aveam până acum, cum ar fi să mergi la un concert sau la teatru”.

Citeşte şi Bilanţ vaccinare 25 aprilie 2021. Peste trei milioane de români s-au vaccinat anti-COVID

La Bucureşti se intenţionează organizarea a 50 de cabinete de vaccinare, care ar putea asigura imunizarea a peste 10.000 de oameni.

„Foarte probabil, ca să nu existe o diferenţiere între aceste evenimente vom folosi tot vaccin de la compania Pfizer”, a precizat Gheorghiţă, referindu-se la maratonul vaccinării din Capitală.
Valeriu Gheorghiţă a catalogat maratonul vaccinării de la Timişoara drept „un eveniment reuşit”.

El a catalogat astfel de campanii drept „evenimente medicale cu foarte multe valenţe sociale”.

„Nu putem să reuşim unii fără ceilalţi. Sunt oameni care stau şi se uită de pe margine şi evaluează ritmul campaniei de vaccinare. Cred că primul lucru, ca să meargă bine campania de vaccinare, este să mergi să te vaccinezi”, a mai afirmat medicul.

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, 6.722 de persoane s-au vaccinat până acum în cadrul Maratonului vaccinării de la Timișoara.
1.600 de persoane au fost programate prin platforma informatică.

„Alese felicitări timișorenilor!

Vaccinarea s-a făcut fără programare, iar vaccinul administrat a fost cel produs de compania Pfizer. Maratonul vaccinării a început vineri după amiază la Centrul Regional de afaceri Timișoara și s-a încheiat în această dimineață. Medici, asistenți, studenți din toate spitalele din Timișoara și de la Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara și-au unit forțele binelui pentru o acțiune de voluntariat fără precedent în România.

Alese mulțumiri tuturor voluntarilor, medicilor, asistenților, studenților și autorităților locale pentru acest eveniment al vieții și al speranței”, au menţionat reprezentanţii CNCAV.