Maratonistul Andrei Roşu a intrat în Cartea Recordurilor VIDEO

Publicat: Miercuri, 07 Martie 2012 15:48 // Actualizat: Miercuri, 07 Martie 2012 15:48 // Sursa: Mediafax

Maratonistul Andrei Roşu a intrat în Cartea Recordurilor, performanţa sa de a alerga "7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente", fiind omologată marţi de World Records Academy.

Foto: picasaweb.google.com

În ultimii doi ani, Andrei Roşu a reuşit o performanţă de excepţie, alergând la Polul Nord, la maratonul Australiei, la Eurasia Marathon, Antarctica Ice Marathon, Maratonul Sahara, Everest Marathon, dar şi în curse din Noua Zeelandă şi Brazilia. În ultima cursă, cea din Brazilia, Andrei Roşu a încheiat în 5 ore şi 22 de minute.

"Îmi place să am visuri mari şi să le planific în detaliu. Visez să urc pe Everest şi să parcurg Africa pe bicicletă. Şi să navighez în jurul lumii. Şi să survolez Asia într-un balon. Şi multe alte aventuri", a spus Andrei, declaraţia sa fiind citată de site-ul World Records Academy.

Braşoveanul Andrei Roşu a mai apărut în Guiness Book, în 2010, după ce a fost primul care a bătut tobele la Polul Nord, unde a alergat în primul maraton din viaţa sa. Andrei a reuşit să parcurgă cele 14 curse pe cele 7 continente în 582 de zile, faţă de 730 (doi ani), cât punea condiţie Cartea Recordurilor.

Economist de profesie, braşoveanul Andrei Roşu este implicat activ în numeroase campanii sociale, inclusiv de strângere de fonduri, donând jumătate din veniturile sale unor fundaţii caritabile.

Planurile sale de viitor includ organizarea unui concurs de masă, pe Transfăgărăaşn (iunie 2012), dar şi participarea la un ultra-triatlon, care va include proba de înot (7.6 kilometri), cursă cu bicicleta (360 kilometri) şi alergare (84 kilometri).

 

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
05 mar 13:16
...Andrei Roşu s-a clasat pe locul 22 din 38 la general, în condiţiile în care rata de abandon a fost de 33 la sută. În martie anul trecut, Andrei Roşu a intrat în Cartea Recordurilor după ce a alergat 7 maratoane şi 7 ultramaratoane pe 7 continente. ...
08 mar 10:41
...curse din Noua Zeelandă şi Brazilia. În ultima cursă, cea din Brazilia, Andrei Roşu a încheiat în 5 ore şi 22 de minute, potrivit rtv.net. “Îmi place să am visuri mari şi să le planific în detaliu. Visez să urc pe Everest şi să parcurg Africa pe bicicletă. Şi să navighez în...
07 mar 16:19
Răspunde | Votează email 1 email
BRAVO ROMANE, ne-ai dovedit ca se poate merge pe continent si fara carburanti ,desi unii dintre noi nici pina la chioscul din colt nu se duc fara masina
ROMANULui ii sta cel mai bine cu drumul si nu pleaca de bine de acasa:pleaca de gura nevestii,pleaca de lipsa banilor,pleaca sa se reculeaga,pleaca sa uite problemele de acasa...de fapt el cand pleaca acele pietricele care il bat in talpi pe drumul cel are in fata ,i se descarca energiile negative.un sedentarist in fotolilu sau e mult mai trist chiardaca nu-i obosit decat un astfel de drumetz obosit da fericit ca a interactionat cu natura--keep walkig to be happy
07 mar 16:18
...proba de înot (7.6 kilometri), cursă cu bicicleta (360 kilometri) şi alergare (84 kilometri).   Sursa ...
1
EUR
4.8426
RON
02 Jun
noapte 10 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H