Maratonul de la New York a fost anulat, din cauza uraganului Sandy

Oraşul New York se resimte încă după ravagiile făcute de uraganul Sandy, astfel că municipalitatea a decis să anuleze maratonul care urma să se desfăşoare, duminică, în metropola americană.

RomaniaTV.net
03 nov. 2012, 10:47
Maratonul de la New York a fost anulat, din cauza uraganului Sandy

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a anunţat, vineri seară, anularea celebrului maraton găzduit anual de metropola americană. Pe marginea desfăşurării maratonului s-au purtat îndelungi polemici, organizarea maratonului a fost fiind considerată de unii drept un afront faţă de victimele uraganului Sandy.

Maratonul este parte integrantă a vieţii din New York de 40 de ani. Dar este clar că a devenit o sursă de controverse şi divizări. Nu puteam permite o controversă în privinţa unui eveniment sportiv„, a declarat Bloomberg.

Circa 47.000 de sportivi s-au antrenat intens în ultimele luni şi ar fi trebuit să ia startul duminică în maratonul de la New York.

Decizia a venit ca urmare a numeroaselor proteste privind organizarea competiţiei, în contextul în care oraşul este afectat de trecerea uraganului Sandy, care s-a soldat cu moartea a 41 de persoane.

Maratonul aduce anual circa 340 de milioane de dolari oraşului New York.