Marcel Boloş a depus jurământul în câteva minute. Schimbare importantă în Guvernul Ciucă

Marcel Boloş a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării după ce preşedintele a trimis decretul la Monitorul Oficial.

28 ian. 2022, 16:39
Marcel Boloş a depus jurământul în câteva minute. Schimbare importantă în Guvernul Ciucă

Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de numire a lui Marcel Boloş ca ministru al Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării. Ministrul a depus jurământul de învestitură în funcţie, la Palatul Cotroceni, într-o ceremonie care a durat doar câteva minute.

La eveniment au fost prezenţi şi şefii celor două Camere, Florin Cîţu şi Marcel Ciolacu şi premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 28 ianuarie 2022, decretul de numire în funcţia de membru al Guvernului a domnului Marcel-Ioan Boloş, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării.

E oficial! Marcel Boloş, numit ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Klaus Iohannis a semnat decretul

La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează efectele Decretului nr. 1311/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1201 din 17 decembrie 2021.

PNL l-a nominalizat, joi, pe Marcel Boloş, pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în şedinţa Biroului Executiv al partidului. Propunerea a venit de la ministrul de Interne, Lucian Bode, şi a fost validată cu un singur vot împotrivă. Acesta i-a aparţinut lui Gheorghe Falcă.

Marcel Boloş ajunge ministru în Cabinetul Ciucă după demisia, pe 15 decembrie, a lui Florin Roman, în urma unor probleme la CV-ul oficial.

”Domnul Marcel Boloş este o propunere a colegilor din zona de nord-vest, pentru că în PNL încercăm să arătăm că toate filialele sunt reprezentate în actul guvernamental. Este un om care a fost ministru la Fondurile Europene, la ministerul Digitalizării să ştiţi că în perioada următoare este important să fie cineva care cunoaşte aceste mecanisme, pentru că avem de-a face cu implementarea PNRR, şi trebuie să fie coneva care ştie să lucreze cu instituţiile europene. Ministerul nu este doar despre Digitalizare, ci şi cercetare, dar aceasta este o numire politică. Este un manager pe care îl numim astăzi, acolo, care va fi asistat de secretari de stat care cunosc foarte bine şi digitalizare şi cercetare. Acesta este rolul pe care îl are acolo”, a afirmat Florin Cîţu.

PNL a stabilit înlocuitorul lui Florin Roman la Ministerul Cercetării şi Digitalizării: „Dacă nu am rezultate, mă retrag”
Marcel Boloş este directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi consilier onorific al prim-ministrului Nicolae Ciucă pentru gestionarea fondurilor europene. El a deţinut funcţia de ministru al Fondurilor Europene, în guvernul Ludovic Orban.