Marcel Boloș a vrut să-și dea demisia de la Ministerul Finanțelor: „Pentru că nu pot să avansez cu niciuna dintre măsurile discutate. Am gândul ăsta în continuare”

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a dezvăluit faptul că a vrut să-și dea demisia fiindcă nu a putut să avanseze cu niciuna din măsurile discutate.

13 sept. 2023, 23:37
Marcel Boloș a vrut să-și dea demisia de la Ministerul Finanțelor: „Pentru că nu pot să avansez cu niciuna dintre măsurile discutate. Am gândul ăsta în continuare”

„Da, am spus acest lucru. Ministrul de Finanțe are o responsabilitate anume. A fost o discuție verbală. Am spus că dacă noi la nivel intern nu suntem în măsură să luăm aceste măsuri, atunci vom apela la ajutor extern, la FMI. În domeniul Finanțelor nu poți să te joci cu finanțele României. Chiar dacă sunt dur uneori, trebuie să spun adevărul”, a declarat Marcel Boloș.

Citește și NATO, prima reacție după noile fragmente de dronă găsite în Tulcea: „Continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”

Marcel Boloș a vrut să-și dea demisia de la Ministerul Finanțelor

Ministrul Finanțelor a admis faptul că a intenționat să-și dea demisia pe motiv că nu a reușit să implementeze măsurile discutate. „Am dorit să-mi dau demisia pentru că nu pot să avansez cu niciuna dintre măsurile discutate, astfel încât să avem această ajustare și reintrare într-o normalitate. Nu neg în continuare. E dreptul meu. Dacă nu putem să facem nimic”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Ministrul Boloș a mai precizat că instituția pe care o conduce ține deficitul sub control cu eforturi mari.

„Vreau să spun apăsat că simulările făcut de Comisia Europeană pentru noi nu arată deloc bine. Deficitul bugetar ajunge la cote alarmante, ne-au spus ce ne așteaptă, suspendarea fondurilor europene, toate, și din politica de coeziune și din PNRR. Nu e o noutate. Să le suspende până intrăm în normalitate. Ticăie ceasul”, a mai explicat el.

Citește și Marcel Ciolacu anunţă finalizarea pachetului fiscal până la sfârşitul săptămânii: „Nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă”