Marcel Ciolacu anunţă finalizarea pachetului fiscal până la sfârşitul săptămânii: „Nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat miercuri că pachetul de măsuri fiscale pe care îşi va asuma răspunderea în Parlament va fi finalizat săptămâna aceasta.

13 sept. 2023, 12:42
Marcel Ciolacu anunţă finalizarea pachetului fiscal până la sfârşitul săptămânii: „Nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă”

Marcel Ciolacu a afirmat că îşi doreşte ca pachetul să fie finalizat săptămâna aceasta pentru a intra în transparenţă şi a precizat că acesta se doreşte a fi în concordanţă cu cerinţele din PNRR.

”Nu este nimic neînţeles, toate discuţiile au decurs normal, aşteptăm, este şi o echipă tehnică la Bruxelles în acest moment, este de două zile, vom avea toate informaţiile. Noi luăm acum nişte măsuri fiscale, nu schimbăm sistemul de impozitare, nu trecem de la taxa unică la progresivă, lucru pe care ni-l recomandă atât Comisia şi toate forurile fiscale şi internaţionale”, a arătat el.

Marcel Ciolacu a precizat că ”reforma fiscală prevăzută în cererea de plată nr 4 este cu totul altceva”.

”Mi-aş dori ca anumite măsuri să acopere şi din solicitările de reformă fiscală ale Comisiei. Uitaţi-vă în PNRR, scrie negru pe alb ce se doreşte în raportul de ţară şi în recomandările Comisie”, a mai spus şeful Executivului, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre liste comune cu PNL: „Este posibil să venim cu un Proiect de țară, nu vorbim de USL 2”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, despre majorarea pensiilor, că există o lege în vigoare prin care pensiile se indexează cu inflaţia din anul trecut şi a precizat că îşi doreşte, ca şi anul trecut, ca pensiile să se mărească diferenţiat, la unii cu 30% la unii cu 5%, la unii cu 10%, în funcţie de venit.

”Există o lege în vigoare pe care o cunoaşteţi, an de an, nu trebuie să o anunţe nici Boloş, nici Ciolacu, nici nimeni. E o lege în vigoare prin care pensiile se indexează cu inflaţia din anul trecut”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a precizat că au făcut o excepţie anul trecut pentru că am avut o inflaţie mare, raportată la inflaţia din anul anterior, 4% în comparaţie cu 13,5% şi se face media anuală.

”Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca şi anul trecut, ca pensiile să se mărească diferenţiat, la unii cu 30% la unii cu 5%, la unii cu 10%, în funcţie de venit”, a mai spus premierul.

Citeşte şi: Senatorul USR care a ieşit din partidul lui Drulă şi a trecut la PSD: „Nu e cu nimic mai prejos decât trădarea lui Iohannis”