NATO, prima reacție după noile fragmente de dronă găsite în Tulcea: „Continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”

NATO a avut o primă reacție după ce a fost informată de România cu privire la identificarea unor fragmente de dronă similare celor folosite de armată rusă, pentru a treia oară.

13 sept. 2023, 21:52
NATO, prima reacție după noile fragmente de dronă găsite în Tulcea: „Continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”

Reprezentanții NATO au transmis că monitorizează situația, alături de autoritățile române.

Ambasadorul României a vorbit, miercuri, în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului Nord-Atlantic, despre continuarea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României. El i-a informat pe Aliați că au fost identificate, pentru a treia oară, pe teritoriul României fragmente de drone similare celor folosite de Rusia.

Citește și Sorin Ovidiu Vîntu, despre dronele căzute în România: „O înscenare atât de evidentă încât mă surprinde. Doar un imbecil ar putea crede”

NATO, prima reacție după noile fragmente de dronă găsite în Tulcea

„Autoritățile române rămân în alertă și desfășoară o anchetă completă. NATO nu deține informații care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat. NATO este solidară cu aliatul nostru, România. Secretarul General a vorbit cu președintele Iohannis în weekend și continuăm să monitorizăm situația în strânsă legătură cu autoritățile române”, a transmis purtătorul de cuvânt al NATO, Dylan White.

MApN: Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rus

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a anunțat că au fost găsite, în apropierea localităţii Nufăru din judeţul Tulcea,  mai multe fragmente ”dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă”.

Citește și Cum vor fi avertizați românii de atacurile cu dronă, acolo unde nu e semnal pentru Ro-Alert. „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian”

”Ministerul Apărării Naţionale reiterează faptul că atacurile Federaţiei Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniţei cu România, sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional”, adaugă MApN.

Potrivit MApN, echipa mixtă de cercetare şi verificare deplasată, miercuri, în raionul aflat la aproximativ 1.5 km est de localitatea Nufăru, judeţul Tulcea, a ridicat probe de la faţa locului, în vederea analizării şi expertizării tehnice.

”Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanţelor producerii acestui incident. Ministerul Apărării Naţionale reiterează faptul că atacurile Federaţiei Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniţei cu România, sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu regulile dreptului internaţional”, a transmis ministerul.