Marcel Boloș aruncă bomba despre impozitul progresiv! ”Înseamnă să iei mai mulți bani din buzunarul oamenilor”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a vorbit luni seară despre impozitul progresiv și a subliniat că este o luptă doctrinară între cele două partide de guvernământ.

26 feb. 2024, 22:51
Marcel Boloș aruncă bomba despre impozitul progresiv! ”Înseamnă să iei mai mulți bani din buzunarul oamenilor”
Marcel Boloș aruncă bomba despre impozitul progresiv!

Marcel Boloș aruncă bomba despre impozitul progresiv! Șeful de la Finanțe a afirmat la Digi24 că impozitarea progresivă înseamnă să iei mai mulți bani din buzunar la oameni.

Citește și De câți ani are nevoie România pentru a reduce deficitul bugetar. Anunțul făcut de Marcel Boloș: „Este un subiect sensibil în ţara noastră”

Marcel Boloș aruncă bomba despre impozitul progresiv!

”Am spus, fără să intru în contradicție nici cu domnul prim-ministru și nici cu doctrinele celor două partide, că în impozitarea progresivă face sens în momentele în care populația are un anumit nivel de trai, care permite impozitarea progresivă. Impozitarea progresivă înseamnă să iei mai mulți bani din buzunar la oameni, e adevărat că la cei cu venituri mici mai puțin, la cei cu venituri mari iei mai mult, dar tot iei bani. Din această perspectivă a impozitării progresive, sigur cota unică, am beneficiat cu toții de ea, am văzut că are această neutralitate în ceea ce privește munca și, dacă vreți, ca și factor de impulsionare fiscal și ca și modalitate de a impulsiona forța de muncă. Totuși, așa cum am precizat, cota unică este cea de care am beneficiat cu toții și cred că în continuare ne-o dorim cu toții. Altminteri, PNL a și precizat că este linie roșie pentru ceea ce înseamnă cota unică și o susține în continuare. Sigur, susțin cota unică (…)Aici, cum am spus, depinde de conjunctură. E prematur de spus ce se va întâmpla și vom vedea după alegeri”, a declarat Marcel Boloș la Jurnalul de seară.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, vine cu noi vești bune pentru români și anunță că 2024 este anul fără taxe și impozite.

„Cererea de plată numărul patru este una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor pentru că include reforma pensiilor generale, cât și reforma salarizării unice, dar și reforma taxelor și impozitelor. Vorbind realist, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale care, probabil, vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025. Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul guvern, dar 2024 este anul fără impozite și taxe”, a declarat Marcel Boloș.

Citește și Marcel Boloș anunță o premieră în România: PIB-ul pe cap de locuitor va ajunge la 20.000 euro în acest an