Marcel Boloș locuiește singur, însă cheltuie 3.000 de lei lunar pe mâncare. Ministrul a dezvăluit ce salariu are

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a mărturisit recent că plătește circa 3.000 de lei pe lună pentru mâncare. Când vine vorba de haine, politicianul spune că este zgârcit și că își cumpără articole vestimentare destul de rar, "cam o dată la șase luni".

19 feb. 2023, 08:07
Marcel Boloș locuiește singur, însă cheltuie 3.000 de lei lunar pe mâncare. Ministrul a dezvăluit ce salariu are

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a dezvăluit recent într-un interviu pentru DCNews, că deși locuiește singur cheltuie destul de mulți bani pe mâncare, mai exact aproximativ 3.000 de lei, atât cât este salariu minim pe economie în România.

Citiți și: Card energie 2023. Marcel Boloș a sunat și el la call-center. Motivul pentru care banii nu se oferă cash

Marcel Boloș cheltuie pe mâncare cât câștigă un român pe lună

„Fiind singur, dau cam 3.000 lei pe lună pentru partea de hrană”, a zis Marcel Boloș.

Invitat în prima ediție a emisiunii „D` ECONOMIC NEWS” cu Alex Vlădescu, Marcel Boloș a fost întrebat de jurnalist și câte haine își cumpără pe lună.

„Îmi cumpăr haine cam o dată la șase luni. Nu sunt un cheltuitor din acest punct de vedere. Sunt destul de zgârcit. Fac și economii, dar nu pot să vă spun cât. Sunt o persoană singură și pot pune deoparte bani. De obicei, fac aceste calcule la final de an. Nu mă pot compara cu oamenii care au greutăți în viața de zi cu zi. Am salariu de ministru, dar nu este foarte mare: 12.167 lei net”, a mai spus Marcel Boloș.

În vârstă de 54 de ani, politicianul ocupă funcția de ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene din data de 3 mai 2022.

Potrivit declarației de avere postată pe site-ul Guvernului României, Marcel Boloș are economii în valoare de aproape 1 milion de lei și susține că această sume provine din salariile câștigate de-a lungul a peste 30 de ani.

Astfel, în contul curent Boloș are 155.000 de lei, 860.000 de lei în depozite bancare. Acestor sume li se adaugă acțiuni în valoare de 53.000 de lei. Boloș este proprietarul unui teren extravilan în Măgești, a unui apartament în Oradea, cumpărat în 2003, și a unui apartament în Cluj Napoca, achiziționat în 2019.

Ministrul Marcel Boloș are și un împrumut bancar, în valoare de 200.000 de lei. În anul 2011, veniturile acestuia au fost formate din salariul de profesor universitar la Universitarea din Oradea, 111.754 lei, plus salariul de director general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, 279.212 lei. Acestor venituri li se mai adaugă banii câștigați din dobânzi și dividende, 18.000 de lei, conform bihon.ro

Citiți și: Marcel Boloş dă cărţile pe faţă: „Când unui ministru i se apropie sfârşitul de mandat, sunt decizii care urmează a fi luate până la expirarea mandatului”