EXCLUSIV / Marcel Ciolacu a anunțat candidatul PSD pentru Primăria Capitalei: „Unica persoană care și-a asumat”. Cum îl trimite premierul pe Nicușor Dan acasă. Sebastian Burduja, candidatul PNL în cursa electorală

Marcel Ciolacu a anunțat ce candidat a fost ales de PSD să participe la cursa pentru Primăria Capitalei. Prim-ministrul susține că singurul candidat care și-a asumat această responsabilitate este fostul primar general, Gabriela Firea.

28 feb. 2024, 21:28
EXCLUSIV / Marcel Ciolacu a anunțat candidatul PSD pentru Primăria Capitalei: „Unica persoană care și-a asumat”. Cum îl trimite premierul pe Nicușor Dan acasă. Sebastian Burduja, candidatul PNL în cursa electorală
Marcel Ciolacu a anunțat candidatul PSD pentru Primăria Capitalei: „Unica persoană care și-a asumat”. Cum îl trimite premierul pe Nicușor Dan acasă. Sebastian Burduja, candidatul PNL în cursa electorală

Marcel Ciolacu, prezent în platoul România Tv, i-a dezvăluit lui Victor Ciutacu cine este alesul Partidului Social Democrat pentru a candida la Primăria Capitalei.

Citește și: Nicolae Ciucă, despre relația cu premierul Marcel Ciolacu: ”Nu i-aș pune prietenie pentru că ar însemna să facem mai mult”

Marcel Ciolacu a anunțat candidatul PSD pentru Primăria Capitalei. Îl trimite pe Nicușor Dan acasă

Prim-ministrul țării s-a arătat foarte furios pe faptul că, în ultimii ani, în țară, dar mai ales în București, lucrurile s-au destabilizat îngrijorător de mult. În acest context, și mai ales în cazul apropierii alegerilor, Marcel Ciolacu a decis să anunțe și candidatul pentru Primăria Capitalei, punându-l la zid pe actualul edil, Nicușor Dan.

Victor Ciutacu: În data de 9 veți avea două rânduri de voturi, cu lista comună, în care veți vedea dacă românii vor sau nu stabilitate, și în paralel, în aceeași secție de votare, alegerile locale, unde ai dvs și cu peneliștii își vor da cu topoarele în cap.

Marcel Ciolacu: În acest moment, noi, în România, avem stabilitate la nivelul administrației locale. Atunci când românul votează, are o stabilitate de patru ani, știe cine e primarul, care sunt consilierii.

Victor Ciutacu: Și de ce nu ați făcut liste comune până la capăt?

Marcel Ciolacu: Când vorbim de stabilitate la nivel central, vă reamintesc că în 10 ani am avut 10 prim-miniștri, zeci de miniștri la Finanțe, Transporturi, la Muncă, la Sănătate. Oameni buni, nu se mai poate. Lucrul acesta nu-l pot hotărî eu din birou cu Nicolae Ciucă. Lucrul acesta îl hotărăsc românii. Eu cred că scopul e ca ca acest Nicușor Dan să plece acasă, să scape oamenii de șobolani, de lipsă de apă caldă. Nu s-a întâmplat nimic în București de patru ani de zile. Traficul e un dezastru, mai dezastru de atât nu știu dacă se poate.

Victor Ciutacu: Aveți candidat la Capitală?

Marcel Ciolacu: Candidatul din partea PSD, unica persoană care și-a asumat candidatura, este Gabriela Firea.

Victor Ciutacu: E și candidatul coaliției?

Marcel Ciolacu: Sunt două lucruri diferite. PNL are un președinte pe București. Întotdeauna președinții de organizații își asumă și candidatura, în cazul în care nu ai un primar în funcție. Sebastian Burduja își va asuma candidatura din partea PNL, Gabriela Firea își asuma candidatura din partea PSD. E normal să vedem compatibilitatea elecoratului și a PSD și a PNL. Abia am luat decizia, se va vedea în perioada următoare. Am hotărât în coaliție să facem fiecare partid sondaje și să vedem exact ce își doresc românii. Dacă PSD vine cu doamna Firea, PNL vine cu domnul Burduja, fiecare ne susținem candidatul, în acel moment, statistic vorbind, primarul în funcție are cele mai multe șanse. Și eu cred că ar fi o catastrofă pentru București ca să continue cu Nicușor Dan. Va fi o persoană de la PSD sau de la PNL care va candida pentru această funcție, care va fi mai compatibilă.

Citește și: Marcel Ciolacu: „Republica Moldova şi Ucraina trebuie ajutate pentru a deveni sustenabile economic”