Marcel Ciolacu a anunţat numele miniştrilor PSD din viitorul guvern. Gabriela Firea şi Mihai Tudose se află pe listă

Marcel Ciolacu a anunțat luni seara ce nume ar putea propune PSD în viitorul guvern realizat într-o alianță cu PNL și UDMR.

08 nov. 2021, 23:06
Marcel Ciolacu a anunţat numele miniştrilor PSD din viitorul guvern. Gabriela Firea şi Mihai Tudose se află pe listă

„Noi am luat decizia de a avea negocieri cu PNL, UDMR și minorități, asta nu înseamnă că în mod automat PSD intră la guvernare… Sunt mândru de stabilitatea PSD, de modul cum au decurs discuțiile în interiorul partidului… Este pentru prima dată când nu am fost sunat de președintele unei organizații pentru o funcție”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Ciolacu a mai spus că PNL și PSD trebuie să-și împartă ministerele Justiției și Finanțelor deoarece sunt ministere avizatoare. „Dacă vrei să ai o construcție în care să nu păcălești nici una dintre părți, este normal ca unul dintre ministere să fie la un partid, celălalt la alt partid”. El a dezvăluit şi ce nume ar putea să propună partidul pentru viitorul guvern. „S-a discutat despre domnul Rafila, este cel mai îndreptățit să preia acum ministerul Sănătății, altfel valul 5 ne va pregăti nepregătiți. Este inadmisibil să cumperi antivirale pe tarabă, multe dintre ele sunt contrafăcute, pentru că nu le cumperi din farmacie şi să continui să nu iei nicio măsură. Am înţeles că domnul Cseke a reuşit să refacă anumite stocuri pentru spitale, stocurile trebuie continuate pentru valul 5”, a spus Ciolacu.

Pe lista cu posibili miniștrii sunt Vasile Dâncu, Mihai Tudose, Alexandru Rafila și Gabriela Firea. „Colegii cer ca prima linie a partidului, oamenii cu cea mai bună expertiză, să fie propuşi miniştri. Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu au fost prim-miniştri, Rafila e un specialist, domnul Dîncu a fost vicepremier, a condus Ministerul Dezvoltării, are o experienţă şi doamna Gabriela Firea, administrativă în primul rând. Eu o să solicit colegilor să mergem cu prima linie în acest moment dificil„, a spus Ciolacu.

Citeşte şi Sorin Grindeanu: „Florin Cîţu nu poate fi premier într-un guvern care are în componenţă PSD”

Ciolacu a mai spus că președintele Klaus Iohannis ar trebui să aștepte ca politicienii să finalizeze negocierile pentru a convoca partidele la consultări, scrie stiripesurse.ro. „Dacă va intra în altă logică, PSD va merge cu propria propunere de premier”, a declarat liderul PSD.

La rândiul său, PNL a decis luni seara că va negocia cu PSD formarea unei alianțe de guvernare.

Citeşte şi Cutremur politic. Orban aruncă bomba: PNL a votat pentru negocieri cu PSD