Marcel Ciolacu a anunţat propunerea de premier a PSD. Nu exclude o alianţă cu USR PLUS. „Vor exista discuţii”

Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că are trei nominalizări de premier cu care PSD va merge la Palatul Cotroceni, la consultări pentru formarea noului Guvern după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Liderul social-democrat a afirmat că atunci "când ai o criză trebuie să cauţi oamenii cei mai potriviţi şi oameni cu experienţă"

RomaniaTV.net
02 dec. 2020, 12:11
Marcel Ciolacu a anunţat propunerea de premier a PSD. Nu exclude o alianţă cu USR PLUS. „Vor exista discuţii”

Marcel Ciolacu a fost întrebat pe cine propune premier dacă PSD va ieşi pe primul loc la alegerile parlamentare.

„Avem trei nominalizări. Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Cîmpeanu. Trebuie să ne întoarcem la vremurile normale. Cu toată propaganda, acum avem un deficit de aproape 10% şi o datorie publică cu 10% mai mult, avem 46-47%. Nu mai sunt condiţiile de anul trecut. Când ai o criză trebuie să cauţi oamenii cei mai potriviţi şi oameni cu experienţă. Oameni care au dovedit că poţi ajunge la o creştere economică şi oameni cu credibilitate”, a declarat Marcel Ciolacu, conform Adevărul.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu acuză Guvernul de „coafarea” datelor despre COVID. „O să depăşim mortalitatea de peste 1.000 de români într-o săptămână”

Întrebat dacă se exclude de pe listă, Ciolacu a explicat că deocamdată nu poate vorbi despre un viitor Guvern.

„Căutăm să creionăm un guvern şi un prim-ministru cu capacitatea de a coordona o astfel de criză”, a afirmat preşedintele PSD.

Cine vor fi miniştrii în Guvernul propus de PSD. Numele vehiculate pentru Justiţie, Finanţe şi Economie

Marcel Ciolacu a precizat că Maia Teodoroiu e în cărţi pentru a deveni ministru al Justiţiei.

„Maia Teodoroiu. E candidat pe locul 1 la Senat. E un om cu expertiză greu de egalat.

La Economie? Acolo avem mai mulţi specialişti. Am vrea cu Cristian Socol să mergem la Finanţe. Unul dintre cei mai buni e Mihai Tudose, acest lucru vine de le sindicate. Eu văd o nouă abordare”, a explicat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai precizat că există doi piloni principali, PNL şi PSD, în lupta de la alegerile parlamentare.

„Să-i lăsăm pe români să voteze. Există doi piloni. PNL şi PSD. Sunt actorii principali. Vom vedea coagularea în jurul celor doi actori principali. Pe urmă, categoric vom avea discuţii şi cu celelalte partide. Conform Constituţiei, preşedintele trebuie să invite la Cotroceni partidul cu cele mai multe mandate. Acest partid cred că va fi PSD. Ar urma apoi desemnarea unui prim-ministru care are zece zile să creioneze o majoritate”, a precizat Ciolacu.

Cu cine se aliază PSD pentru a forma noul Guvern

Preşedintele PSD a subliniat că nu va face alianţă cu PNL, însă nu exclude discuţii cu USR PLUS.

„Vor exista discuţii. Politica înseamnă şi dialog. Eu nu ştiu cu USR va face aliaţă cu PNL. În fiecare zi văd o groază de corupţi. Şi în guvern şi pe listele lor. Ceva îmi scapă. Credeam că ei sunt cei fără penali. Cum fac ei cu corupţii şi furtişagurile PSD din starea de urgenţă? Una e campania electorală, alte lucruri se întâmplă după alegeri”, a menţionat Ciolacu.

Cât despre susţinerea unui Guvern minoritar, Ciolacu a afirmat că „din punctul de vedere al PSD, e exclus ca PSD să mai susţină vreodată un guvern minoritar”.


loading...