Marcel Ciolacu a făcut anunțul oficial: Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei, a anunțat oficial Marcel Ciolacu, liderul social-democraților, vineri, la Buzău.

28 oct. 2022, 18:30
Marcel Ciolacu a făcut anunțul oficial: Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Capitalei

Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD și ministru al Familiei, este susținută de propriul partid pentru a obține un nou mandat la Primăria Generală a Municipiului Bucureşti, în locul lui Nicușor Dan.

„Nu ştiu cine o să fie candidatul PSD la alegerile prezidenţiale. Eu personal nu ştiu acest lucru. În schimb, ştiu cu certitudine un lucru – Gabriela Firea va fi candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei”, a anunţat Marcel Ciolacu, vineri la conferinţa Judeţeană de Alegeri PSD Buzău.

El a adăugat „cum se spune la Bucureşti – dacă buzoienii ar lipsi o zi din Bucureşti, atunci s-ar circula normal, cred că e cazul să ne implicăm în viitoarea campanie direct”.

Gabriela Firea: „Menirea mea e să rezolv lucruri de sistem. Vreau să finalizez proiectele începute și abandonate de Nicuşor Dan”

Gabriela Firea a declarat în repetate rânduri că dorește să revină la Primăria Capitalei. „Menirea mea e să rezolv lucruri de sistem. Vreau să finalizez proiectele începute și abandonate de Nicuşor Dan”, spunea ea în luna ianuarie a acestui an.

Ministrul Familiei a spus recent că nu dorește să candideze la alegerile prezidențiale, ci că vrea să continue proiectele de la București, precizând că „nu s-a pus problema să visez la o altă funcție”.

Firea a catalogat mandatul lui Nicușor Dan de primar al Capitalei ca fiind dezastruos. Ea a mai precizat că, în ultimii doi ani, Capitala a fost abandonată, iar proiectele cele mai importante nu au primit finanțare.

„Bucureștiul are nevoie de lideri care să-l ajute să renască! În ultimii doi ani, Capitala țării a fost abandonată, iar proiectele majore nu au primit finanțare. Din păcate, nici viitorul apropiat nu sună bine, oricât ar încerca să transmită contrariul actualul primar general și majoritatea de dreapta care îl susține. (…) Marile șantiere sunt încă blocate, cu întârzieri mari sau lucrările se mișcă în ritm de melc. În Prelungirea Ghencea, de exemplu, nu au fost finalizate nici acum lucrările la prima etapă, până la Râul Doamnei, pe care noi le-am început în urmă cu trei ani. Tot ce a făcut pentru Prelungirea Ghencea actualul primar general a fost să-și ducă pupitrul acolo în campania electorală și să le promită locuitorilor că le va fi bine. În curând, se termină lucrările la Pasajul Domnești, iar Primăria Capitalei nu ține pasul”, a spus Firea.

Citește și Firea îi face bilanţul lui Nicuşor Dan: În ultimii doi ani, Capitala ţării a fost abandonată. Bucureştiul are nevoie de lideri care să-l ajute să renască!