Marcel Ciolacu a luat foc după lipsa de reacţie a guvernanţilor la protestele minerilor: E indolenţă criminală. Au o ură viscerală faţă de ei!

Marcel Ciolacu e de părere că minerii din Valea Jiului nu și-au primit tichetele de masă din martie anul trecut și au restanțe și la salarii, suma totală necesară plăților restante fiind de 20 de milioane de lei.

21 feb. 2021, 21:24
Marcel Ciolacu a luat foc după lipsa de reacţie a guvernanţilor la protestele minerilor: E indolenţă criminală. Au o ură viscerală faţă de ei!

Marcel Ciolacu a luat foc după lipsa de reacţie a guvernanţilor la protestele minerilor. Liderul PSD acuză că Euvernul nu a rezolva încă problema deși pentru primăriile liberali a dat două miliarde de lei „într-o noapte”.

Marcel Ciolacu a luat foc după lipsa de reacţie a guvernanţilor la protestele minerilor. Anunţul făcut de liderul PSD

„Părerea mea că acum e o indolență aproape criminală. Ții 70 de mineri în subteran, pentru niște restanţe. Minerii revendică doar munca pe care au prestat-o. Nu vor beneficii, sporuri, ei nu și-au primit banii. Există acel fond de rezervă, nu îl deblochezi, ții acea bombă. Când a fost vorba de PNL, s-a deblocat într-o noapte. Este o ură viscerală față de mineri.

Azi au fost colegii mei cu alimente, apă, pentru cei din subteran. Ei au refuzat inițial și ne-au spus să le ducem familiilor lor pentru că nu au ce mânca, ei sunt singura sursă de venit. Acea zonă nu e în atenția PNL. E reacredință să lași oamenii aceia în subteran. Cei din valea Jiului au fost ăndreptăţiţi să îşi ceară drepturile. O să vorbesc şi cu Dan Nica şi să fac o videoconferinţă cu Timmerman, ca să putem da oamenilor o perspectivă.”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Protestul minerilor continuă în Valea Jiului. Ortacii stau în subteran în Mina Lupeni în semn de protest faţă de întârzierea plăţii salariilor. Guvernanţii au promis că până în 26 februarie le vor fi virate pe card drepturile salariale, dar minerii nu vor să renunţe la protest.

Încă un miner din subteran a fost luat în această dimineață cu ambulanța după ce i s-a făcut rău. În aceste momente 86 de orteci sunt blocați în mina de la Lupeni şi spun că nu se vor lăsa până când nu își vor primi salariile. Lor li s-au alăturat la suprafaţă şi alţi mineri, unii veniţi de la exploatarea de huilă Vulcan, dar şi din localităţile din zonă.

Pe lângă mineri, la protest sunt şi rudele acestora, între care şi copii. Cu toţi scandează „Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea”, „Demisia”.

Citeşte şi: O nouă zi de protest în Valea Jiului. Zeci de mineri sunt în continuare blocaţi în subteran la Lupeni