Marcel Ciolacu a plantat copaci în Buzău de Ziua Naţională. „Am plantat acești stejari în onoarea eroilor noștri căzuți pentru patrie”

Marcel Ciolacu a plantat copaci în Buzău de Ziua Naţională. Preşedintele PSD a afirmat că a plantat stejarii în onoarea eroilor căzuţi pentru patrie, în Războiul de Întregire Naţională. De asemenea, liderul social-democrat nu a ratat ocazia de a-i critica pe guvernanţi pe care i-a acuzat că "le-au răpit românilor până și bucuria de a sărbători împreună 1 Decembrie".

01 dec. 2020, 15:05
Marcel Ciolacu a plantat copaci în Buzău de Ziua Naţională. „Am plantat acești stejari în onoarea eroilor noștri căzuți pentru patrie”
Marcel Ciolacu a plantat copaci în Buzău de Ziua Naţională

„Am plantat astăzi acești stejari în onoarea eroilor noștri căzuți pentru patrie în Războiul de Întregire Națională. Fiecare stejar simbolizează o poveste. Este povestea celor care au pus idealul național mai presus decât propria viață. Ei s-au jertfit pentru ca noi astăzi să trăim #uniți într-o singură țară.

Asta ar trebui să înțeleagă și cei care continuă să propage ură și dezbinare chiar și de Ziua Națională. În timp ce – culmea! – vorbesc despre unitate! În timp ce vorbesc în piețe pustii, pentru că prin eșecul lor le-au răpit românilor până și bucuria de a sărbători împreună 1 Decembrie!

Ura și dezbinarea nu vor câștiga niciodată! Momentul în care românii vor triumfa din nou și își vor lua viețile înapoi este foarte aproape!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Marcel Ciolacu a plantat copaci în Buzău de Ziua Naţională. „Nicio pandemie nu va putea niciodată să ne pună lacăt pe ceea ce purtăm în suflet”

Preşedintele PSD a declarat, marţi, la Buzău, cu ocazia ceremoniei organizate de Ziua Naţională a României, că „nicio pandemie nu va putea niciodată să ne pună lacăt pe ceea ce purtăm în suflet”.

„Mi-aş fi dorit să trăim alte vremuri, să fie toţi buzoienii astăzi alături de noi, ca în fiecare an. Şi să cinstim împreună memoria înaintaşilor noştri care au construit România. Poate că pandemia a oprit multe lucruri. S-au pus restricţii şi interdicţii. Dar nicio pandemie nu va putea niciodată să ne pună lacăt pe ceea ce purtăm în suflet: mândria noastră de români, tradiţiile noastre şi credinţa noastră strămoşească. Suntem români şi vom fi mereu, indiferent cât de greu va fi”, a afirmat Marcel Ciolacu, conform Agerpres.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, mesaj de Ziua Naţională a României: Împreună, să ne apărăm țara de un dușman invizibil!

De asemenea, Ciolacu a susţinut că efortul naţional trebuie să fie „înfrângerea duşmanului invizibil care a secerat prea multe vieţi omeneşti” şi a precizat că pentru acest lucru este nevoie de „un parteneriat real cu românii”.

Potrivit sursei citate, Marcel Ciolacu a participat la manifestările prilejuite de sărbătoarea Zilei Naţionale a României în Parcul Crâng din Municipiul Buzău şi la plantarea de stejari în onoarea celor 775 de eroi ai Regimentului 48 Infanterie Buzău căzuţi pentru patrie în Războiul de Întregire Naţională.

Citeşte şi: Ceremonie restrânsă în Capitală de Ziua Națională a României. Președintele Iohannis: Pandemia ne obligă să onorăm această zi în alte registre decât cele obișnuite