Marcel Ciolacu a răbufnit după ce PNRR nu a fost încă aprobat: Fantastic era să fie și România printre cele 10 țări!

MArcel Ciolacu a distribuit o postare distribuită de Șefa Comisiei Europene în care lăuda Planul Național de Redresare și Reziliență al Italiei.

22 iun. 2021, 20:09
Marcel Ciolacu a răbufnit după ce PNRR nu a fost încă aprobat: Fantastic era să fie și România printre cele 10 țări!

Marcel Ciolacu a răbufnit după ce PNRR nu a fost încă aprobat. Şeful PSD se întreabă retoric dacă nu era „fantastic” ca şi România să se afle printre cele zece ţări europene al cărui PNRR să fie parobat de Comisia Europeană.

Marcel Ciolacu a răbufnit după ce PNRR nu a fost încă aprobat: Fantastic era să fie și România printre cele 10 țări!

„Fantastic era să fie și România printre cele 10 țări cu PNRR aprobat deja, nu-i așa Florin Cîţu?!”, este mesajul transmis de Marcel Ciolacu.

Comisia Europeană anunță că nu a respins PNRR trimis de România, așa cum au clamat liderii PSD după apariția în presă a unor documente în care Comisia a cerut clarificări României, potrivit unui răspuns transmis de un purtător de cuvânt al Comisiei pentru G4Media.ro.

”Comisia a primit planul de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă și a început evaluarea planului. Acest proces este în curs, așa că informația potrivit căreia Comisia Europeană a respins planul României nu e corectă”, arată executivul european în răspunsul pentru G4Media.ro.

Mai mult, instituția condusă de Ursula von der Leyen arată că ”aceste schimburi (de opinii – n.red.) sunt perfect normale și reprezintă o parte a procesului de evaluare, așa cum e prevăzut în Regulamentul RRF, articolul 19.1 (RRF este mecanismul UE prin care este reglementat modul de alocare pentru planurile de reziliență ale statelor membre”.

Comisia Europeană mai arată că Romania a cerut o extindere a perioadei de evaluare, acceptată de Comisie. Potrivit informațiilor G4Media.ro, România a cerut în plus o lună pentru evaluare, iar celelalte state membre care au cerut o asemenea extindere sunt Suedia, Slovenia, Polonia și Croația. În plus, alte patru state membre nu au trimis nici până acum Comisiei Europene planurile naționale de relansare, moment în care și ele ar putea cere o extindere a perioadei de evaluare.

Reacția Comisiei Europene vine după ce în presă au apărut o serie de observații la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trimis formal de România la 31 mai, potrivit unor documente consultate de Economedia.ro. Liderii PSD au acuzat guvernul de incompetență și au susținut că PNRR ar fi fost respins de Comisie.

Citeşte şi: Un nou scandal legat de PNRR! Primarii sectoarelor din Bucureşti îi cer lui Florin Cîţu acces la fondurile din PNRR. Ce le-a răspuns premierul