Ciolacu: „PSD merge singur la parlamentare. Facem un ultim apel ca autorităţile să se sesizeze în cazul lui Nicuşor Dan”

Marcel Ciolacu a susţinut marţi o conferinţă de presă după Consiliul Politic Naţional, prilej cu care a atacat din nou guvernarea PNL, despre care spune că comis o ilegalitate când a făcut alocările către autorităţile locale prin Hotărâre de Guvern.

RomaniaTV.net
15 sept. 2020, 09:58
Ciolacu: „PSD merge singur la parlamentare. Facem un ultim apel ca autorităţile să se sesizeze în cazul lui Nicuşor Dan”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a făcut acuzații grave la adresa Guvernului PNL într-o conferinţă de presă. „O echilibrare corecta, transpartinica, catre autoritatile locale, deoarece prin HG emis de Orban a avut grija intai de mita electorala, alocand primarilor cumparati de la PSD 60 de milioane de lei, iar la primariile resedinta de judet, nicio primarie PSD nu a primit niciun ban.

Citeşte şi: Gabriela Firea, reacţie dură după înregistrarea cu Nicuşor Dan: „Câţi bani aţi luat de la interlopul Mitrache, zis Câine?”

Este prima oara in Romania cand s-a intamplat asa ceva. Vom vedea in baza caror documente s-a emis aceasta HG de catre ministrul Grinda. Vom ataca aceasta HG in contenciosul administrativ si speram ca justitia sa faca dreptate.

Daca un ministru al PSD ar fi facut acest lucru, ar fi fost arestat in timpul sedintei de guvern. Este inadmisibil si ilegal ce a facut acest guvern”, a spus Ciolacu. 

Fără alianţă cu Ponta

„Am discutat cu colegii mei si am luat hotararea ca PSD sa mearga singur la alegerile parlamentare. A contat foarte mult faptul ca nu am avut nicio alianta la alegerile locale, fiind adversari politici atat cu Pro Romania, cat si cu ALDE si PP-USL. Este o decizie clara si vom incerca sa discutam cu ceilalti lideri politici despre aliante post electorale, locale, pentru a creiona viitoare majoritati.

Marcel Ciolacu îl atacă pe Nicușor Dan, după înregistrările audio: „Facem un ultim apel către organele abilitate să se autosesizeze’

„Am discutat sa facem un ultim apel catre organele abilitate sa se autosesizeze in cazul de trafic de influenta al lui Nicusor Dan. Este vorba de trafic in forma continuata. Domnul Nicusor Dan spune ca doreste sa salveze spatiul verde, dar prin interventiile sale a dovedit contrariul”, a declarat Marcel Ciolacu.

Dana Budeanu a publicat înregistrarea unei convorbiri telefonice dintre Nicușor Dan și fostul ziarist Cristian Zărescu, actual consilierul primarului PSD al sectorului 4, în care cei doi discută despre acțiunea primăriei de demolare a unei construcții deținute de un om de afaceri în Sectorul 4.