Marcel Ciolacu: „Am pus bazele unui buget care să permită ca anul 2023 să fie un an al investiţiilor”

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri, la Sălaj, că dacă PSD rămânea în opoziţie, aveau cel mai mult de câştigat şi începeau iarăşi cu suspendarea preşedintelui.

13 ian. 2023, 23:56
Marcel Ciolacu: „Am pus bazele unui buget care să permită ca anul 2023 să fie un an al investiţiilor”

Marcel Ciolacu a afirmat că au existat discuţii în PSD privind intrarea sau nu la guvernare cu PNL, dar că social-democraţii au reuşit, prin participarea în Executiv la a asigura că 2023 va fi un an în care mare parte din fondurile bugetare vor merge către investiţii.

„Anul 2022 a fost anul în care am readus România la normalitate: am deschis școlile și economia, am deblocat proiecte mari de investiții, am luat măsuri pentru a proteja nivelul de trai al românilor (reglementarea prețurilor la energie și gaze, creșterea pensiilor și a salariului minim), precum și măsuri pentru a stimula economia românească și în mod special agricultura și produsele românești.

Dar, cel mai important, pentru a avea în continuare creștere economică, am pus bazele unui buget care să permită ca anul 2023 să fie un an al investițiilor.

Mă bucur că astăzi, la Zalău, alături de primarul Ionel Ciunt am și recepționat două dintre lucrările de investiții din oraș. Lor, li se vor adăuga alte proiecte de investiții – în creșe, grădinițe, școli – în valoare de zeci de milioane de euro, bani proveniți din PNRR sau alte fonduri europene.

Citeşte şi: ŞOC ÎN POLITICĂ Codrin Ştefănescu îşi anunţă retragerea din partid: „Va continua misiunea de recuperare a României din mâinile trădătorilor şi duşmanilor de neam”

Pentru că activitatea unui primar nu se judecă după vorbe, ci după fapte.”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook, după întâlnirea cu membrii PSD Sălaj.

Potrivit preşedintelui PSD, ”nimeni n-a ştiut că va veni şi un război după criza pandemică, criza energetică, că vom avea şi un război total incorect şi nedrept, exact într-o ţară cu care avem cea mai lungă frontieră, de aproape 650 de km”.

”Pe de altă parte, am fost mult prea mult timp pompieri de serviciu, pentru că nu aveam ce face. A trebuit să găsim cele mai bune soluţii în energie, a trebuit să ne implicăm şi să venim cu pachetul social, fiindcă cu un an în urmă anumiţi oameni de stat – sunt de două feluri, oameni de stat şi oameni de stat întâmplător – nu au mărit nicio pensie”, a arătat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Nu există să ai venituri excepţionale şi statul să nu ţi le impoziteze suplimentar. Nu sunt impozite în plus, sunt echităţi sociale pe care trebuie să le explicăm foarte bine românilor”