Marcel Ciolacu, după declaraţiile lui Iohannis: Bătaie de joc!

Marcel Ciolacu a spus la România TV că gestul lui Florin Cîţu de a-şi depune mandatul este unul iresponsabil. 

RomaniaTV.net
12 mart. 2020, 17:33
Marcel Ciolacu, după declaraţiile lui Iohannis: Bătaie de joc!

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunţă că social-democraţii vor participa, vineri, la consultările cu partidele politice convocate de preşedintele Klaus Iohannis la Cotroceni şi că PSD nu va face nicio propunere de prim-ministru. Ciolacu spune că PSD nu-l va susţine pe Ludovic Orban, dar crede că acesta ar putea forma din nou o majoritate în jurul său, aşa cum a mai făcut.

„Am văzut cel mai iresponsabil gest făcut vreodată de un prim-ministru desemnat. A fost o bătaie de joc la adresa românilor. Se configurase o majoritate în Parlament, fără PSD, iar Guvernul Cîţu ar fi fost învestit. Cu zece minute înainte şi-a depus mandatul.

Eu deja îmi anunţasem colegii să nu părăsească Bucureştiul, pentru că este posibil să avem sâmbătă şi duminică audierile ministrilor, ca cel târziu luni să avem guvern în Parlament. România trebuie să aibă un guvern stabil”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Florin Cîţu a anunţat că a luat decizia de îşi depune mandatul „cu responsabilitate, transparenţă şi profesionalism”. Cîţu a explicat că a acceptat desemnarea pentru funcţia de premier „în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor, dar această variantă nu mai există astăzi” ca urma a deciziei CCR. „Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru”, a mai spus Cîţu.

Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, înainte de votul din Parlament care era programat să aibă loc joi, la ora 16.

Citeşte şi Rareş Bogdan mătură cu premierul desemnat: „Acum mă duc la Guvern. Ce face Cîţu în momentul ăsta este o bătaie de joc la adresa PNL”