Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre salariile și pensiile românilor. „Nu se taie! Nu se majorează!”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit luni seară despre ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor. Liderul social-democrat a subliniat faptul că în perioada următoare pensiile și salariile nu vor fi tăiate.

02 mai 2023, 08:32
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre salariile și pensiile românilor. „Nu se taie! Nu se majorează!”
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre salariile și pensiile românilor. Marcel Ciolacu îi liniștește pe românii care în ultimele zile s-au temut de soarta veniturilor lor și anunță că în aceste momente nu se ia în calcul nicio majorare de taxe.

Citește și Ciolacu este convins că Iohannis îl va numi premier şi anunţă reduceri masive: „Îmi doresc să existe jumătate de personal la cabinetele demnitarilor

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre salariile și pensiile românilor

„Pensiile şi salariile nu vor fi tăiate si nici nu se ia in calcul vreo majorare de taxe”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

Președintele PSD a subliniat că membri Coaliției de guvernare au decis ca noua lege a salarizării să devină prioritară.

„Nu taie nimeni niciun salariu, nu taie nimeni nicio pensie! Am hotărât în Coaliție ca o prioritate să fie noua lege a salarizării, pentru că nu mai putem crea tot timpul excepţii. Nu mărește, nimeni, nicio taxă”, a subliniat Marcel Ciolacu.

De asemenea, șeful social-democrat a anunțat că săptămâna viitoare, pe masa Guvernului va fi ordonanța austerității bugetare, act normativ care ar trebui să aducă statului o economie de 10 miliarde de lei.

Mai mult, Marcel Ciolacu a dat asigurări că nu vor avea loc concedieri ale angajaților de la stat și că singurele demiteri vor avea loc în cabinetele demnitarilor, acolo unde se așteaptă o înjumătățire a personalului.

„Nu poți să îl tot umfli, ca pe un pește-balon, pentru că, la un moment dat, nu mai e sustenabil”, a transmis Marcel Ciolacu.

Social- democratul a ținut să precizeze faptul că angajările la stat se stopează, mai puțin în sănătate și învățământ. Totodată, Ciolacu a dezvăluit că prin viitoarea lege a salarizării sporurile vor dispărea complet.

Anunțul lui Marcel Ciolacu vine la doar câteva zile după ce a declarat că chiar dacă România are nevoie de un aparat bugetar mai suplu asta nu înseamnă că angajații din administrație vor fi dați afară, însă pe viitor vor rămâne cei mai buni.

„Oameni buni, ne trebuie un aparat bugetar mai suplu, asta nu înseamnă că noi am venit acum şi vom da oameni afară, asta înseamnă că în administraţiile locale, centrală, trebuie să rămână oamenii buni, care înţeleg ce rol au în acele administraţii şi pe cine reprezintă. Trebuie făcut acest lucru, şi aşa este prea târziu. Trebuie să ne aşezăm toţi trei la masă şi să găsim cele mai bune soluţii şi să vorbim despre secretarii de stat, trebuie să înţelegem că ăsta este rolul nostru, nu putem în continuare doar să cerem de la români. Este un moment istoric, pe care ni l-am asumat şi trebuie să facem faţă acestor provocări”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul Congresului UDMR.

Marcel Ciolacu a transmis că în aceste momente, își dorește stoparea risipei de la stat prin eliminarea ciumei numite pensii speciale.

„Este un lucru pe care ni l-am asumat toţi trei, un lucru nu neapărat că există un anumit deficit sau pentru că trebuie să terminăm cu această ciumă numită pensii speciale în România şi vă spun că atât eu cât şi colegii mei am trecut printr-o ciumă şi ne-am vindecat, cred că este momentul să vindecăm anumite răni în societate şi să intrăm într-o echitate socială. Facem aceste lucru pentru că s-a ajuns prea departe, sunt nişte lucruri mici pe care le-am acceptat timp de 30 de ani, şi suntem şi noi vinovaţi, e adevărat, nu în egală măsură la fel de vinovat ca domnul Cîţu de exemplu, dar cu toţii trebuie să înţelegem că nu mai suportă românii. Nu mai suportă nedreptate, să accepte inflaţia, scumpirile iar noi cu această fortă a colaiţiei să nu găsim soluţii”, a mai spus liderul PSD.

Citește și Marcel Ciolacu a răbufnit: Avem o ciumă a pensiilor speciale. Nu e o problemă să scăpăm de ea, s-a scăpat şi de ciuma de la PSD