Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre victimele tragediei din Crevedia. ”În noaptea aceasta un număr de patru pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă seară că patru victime ale exploziei care a avut loc la depozitul GPL din Crevedia vor fi transferate în Italia și Belgia.

26 aug. 2023, 23:44
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre victimele tragediei din Crevedia. ”În noaptea aceasta un număr de patru pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia”
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre victimele tragediei din Crevedia.

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre victimele tragediei din Crevedia. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că va coordona celula de criză constituită la MAI și că va merge personal la Spitalul Floreasca, unde au fost transportați deja 23 de răniți.

Citește și Explozie catastrofală la o stație GPL din Crevedia! Doi oameni au murit și cel puțin 46 sunt răniți. UPDATE: Două victime vor fi transferate la Bruxelles. A fost activat Planul Roșu de Intervenție| VIDEO

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre victimele tragediei din Crevedia

Mai mult, șeful Guvernului a precizat că a fost activat sistemul european de protecție civilă și că în această noapte patru persoane vor fi transferate în Italia și Belgia.

”Împreună cu domnul vicepremier, cu ministrul de Interne, o să mergem și la Spitalul Floreasca, acolo au fost concentrați cei cu probleme mai deosebite. A fost activat sistemul european de protecție civilă. Mai mult ca sigur, în noaptea aceasta un număr de patru pacienți vor fi transferați în Italia și în Belgia. Încercăm să salvăm cât mai multe vieți. Vă ținem la curent, totul va fi transparent! S-a vorbit și cu Ministerul Mediului despre calitatea aerului în zonă. S-a vorbit și cu aparținătorii, s-au făcut și telefoane speciale să sune cei din zonă dacă simt că au anumite probleme medicale, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă în zilele următoare vor mai fi transferați și alți pacienți, premierul a răspuns: ”Haideți să vedem în funcție de cum se iese din operații, în primul rând trebuie stabilizați ca să poată fi transferați.”

Vă reamintim că în urma exploziei din Crevedia a fost activat Planul Roşu de Intervenţie şi a fost emis mesaj Ro-Alert, iar populaţia a fost evacuată pe o rază de 300 de metri.

Efectivele de intervenţie au fost suplimentate, iar ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că sunt persoane decedate, fără a preciza numărul acestora. Zeci de persoane au fost transportate la mai multe spitale din Capitală.

Ministrul Sănătăţii afirmă că dacă nu vor fi locuri în spitalele specializate pentru arşi, victimele vor fi transferate în străinătate sau la alte spitale de mari arşi din ţară.

Citește și Klaus Iohannis, despre tragedia de la Crevedia. ”Prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar. Trebuie demarată rapid o anchetă”