Marcel Ciolacu, anunţ despre proiectul alternativ pentru Buget 2021: Este o îngrijorare în ceea ce priveşte viitorul României!

Marcel Ciolacu vine cu un anunţ important. Preşedintele PSF a anunţat că miercuri social-democraţii vor face public proiectul paralel de buget naţional pe care l-au construit.

26 ian. 2021, 14:46
Marcel Ciolacu, anunţ despre proiectul alternativ pentru Buget 2021: Este o îngrijorare în ceea ce priveşte viitorul României!

Marcel Ciolacu, anunţ despre proiectul alternativ pentru Buget 2021. Acesta spune că formaţiunea politică va avea amendamente la proiectul de buget şi speră ca Legea bugetului să fie adoptată în urma unei dezbateri şi că aceasta nu va fi „impusă” în Legislativ.

Marcel Ciolacu, anunţ despre proiectul alternativ pentru Buget 2021: Este o îngrijorare în ceea ce priveşte viitorul României!

Totodată, Ciolacu a solicitat ca Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă să fie adoptat în urma unei dezbateri publice.

„Sper să fie o dezbatere şi nu un buget impus în Parlament pe repede înainte. Ca şi cu Planul de Rezilienţă, mi se pare corect, fiind un plan naţional de relansare, el trebuie dezbătut în Parlamentul României, nu trebuie să fie un instrument al unui guvern şi o părere a unui guvern. Dezbaterea publică şi dezbaterea unor astfel de planuri naţionale trebuie să aibă loc în Parlamentul României.

Rămâne o majoritate nu consistentă, una fragilă în Parlament şi sperăm, chiar şi din arcul guvernamental, să ne găsim corespondenţă şi susţinere în propunerile noastre de modificare bugetară. Este o îngrijorare în ceea ce priveşte viitorul României: nu avem investiţii majore, nu avem costum… consum, pur şi simplu în acest moment avem în faţă numai austeritate, tăieri de pensii, de salarii, de venituri şi, nu în ultimul rând, de disponibilizări”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi, într-o conferinţă de presă.

Întrebat unde a identificat PSD bani pentru creşteri de venturi, Ciolacu a răspuns că miercuri va explica propunerea de bugetul a partidului.

„Mâine vă vom prezenta propunerea noastră de buget alternativ pentru România şi, din discuţiile avute cu liderii de sindicat, am tras cu toţii o concluzie evidentă – faptul că toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 şi de această propunere de buget de austeritate a actualului guvern, a domnului prim ministru Cîţu Florin, fostul ministru al Finanţelor. Este o abordare greşită, priorităţile bugetare ale actualului guvern nu sunt la fel de prioritare ca şi ale românilor. Vom încerca în Parlament să facem modificările la bugetul de stat şi să venim cu amendamentele propuse de către noi”, a explicat Ciolacu.

Citeşte şi: Guvernul nu reuşeşte să termine bugetul, astfel încât să se încadreze în deficit: „Trebuie să tăiem de undeva”