Marcel Ciolacu anunţă că Guvernul Cîţu va mări taxele şi impozitele. „La anul vine FMI în România, iar premierul va avea pe cine să dea vina”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, în luna ianuarie-februarie a anului viitor, FMI va veni în România, ”iar ei vor avea pe cine să dea vina că vor mări taxele şi impozitele”.

20 iul. 2021, 23:35
Marcel Ciolacu anunţă că Guvernul Cîţu va mări taxele şi impozitele. „La anul vine FMI în România, iar premierul va avea pe cine să dea vina”

Marcel Ciolacu afirmă că premierul ar trebui să prezinte Parlamentului un plan de redresare economică, având în vedere că datoria publică a trecut de 50%. „În luna ianuarie-februarie a anului viitor, FMI va veni în România, iar ei vor avea pe cine să dea vina că vor mări taxele şi impozitele”.

Liderul PSd susţine că ”noi nu ne mai putem îndatora”. „Primul ministru Cîţu ar trebui să vină în faţa Parlamentului să ne prezinte un plan de redresare economică (…) Acum e explicit în lege: va trebui să vină să prezinte un plan de redresare când depăşeşte datoria publică 50% şi să recunoască că toate veniturile românilor vor fi îngheţate. Să nu mai iasă la televizor niciun guvernant să spună că lucrurile stau altfel„, a mai declarat liderul PSD.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni seară, că datoria publică a României a trecut de 50% din PIB şi acuză Guvernul de ”jaf generalizat”. ”S-ar putea să se trezească DNA cu toţi liderii partidului să cerem să se respecte legea şi să ia măsuri la toate hoţiile întâmplate pe tot cursul pandemiei”, anunţă Ciolacu, care vorbeşte şi despre convocarea unei sesuni extraordinare a Parlamentului. ”Părerea mea, că primul ministru stă mai mult pe scene din ţară şi face campanie (…) Impresia din exterior – în afară că nu mai au nicio treabă cu agenda românilor, este că arătăm ca o ţară neguvernată”, a afirmat, luni seară, la România TV, Marcel Ciolacu. Acesta a adăugat: ”Dacă nu vine Cîţu, avem dreptul să convocăm sesiune extraordinară”.

Citeşte şi Marcel Ciolacu n-are frică de întoarcerea lui Dragnea: „Nu e prost. Nu cred că își dorește un scandal fals în PSD”

”Trebuie să-i adunăm cumva din mitinguri şi sălilele de luptă ale lor. O treime din parlamentari vom convoca sesiune (…) Noi avem execuţia bugetară la luna mai, unde este 49,7, acum e depăşit pragul de 50%. Cum să te uiti la un prim ministru care efectiv nu se uită ce atribuţii are, ce e în fişa postului. PSD a mai mers la DNA să-şi susţină anumiţi lideri în istoria prtidului. Ei, s-ar putea ca de data asta să se trezească DNA cu toţi liderii PSD în faţa DNA să cerem să se respecte legea şi să înceapă să ia măsuri la toate hoţiile întâmplate pe tot cursul pandemiei, de la starea de urgenţă până în momentul de faţă, cu toae aberaţiile tcute prin Guvern şi nimeni nu ia nicio măsuri”, a mai declarat liderul PSD.

Citeşte şi Marcel Ciolacu anunţă tăieri de salarii şi ameninţă cu miting PSD la DNA pentru anchetarea lui Cîţu