Marcel Ciolacu anunţă că PSD va depune plângeri penale pe numele lui Ludovic Orban şi al lui Florin Cîţu: „Este evidentă infracţiunea”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații vor depune plângeri penale împotriva fostului premier Ludovic Orban, dar și împotriva actualului premier Florin Cîțu.

01 mart. 2021, 12:48
Marcel Ciolacu anunţă că PSD va depune plângeri penale pe numele lui Ludovic Orban şi al lui Florin Cîţu: „Este evidentă infracţiunea”

Marcel Ciolacu a explicat că s-au alocat discreționar banii doar către județele conduse de primari din arcul guvernamental, iar județele conduse de PSD au primit foarte puțini bani sau chiar deloc.

”Au venit și au modificat prin anexa 7.03, iar acum dau banii doar către primăriile conduse de primari de la cele trei partide care formează

Cei care au pierdut alegerile s-au unit și conduc Guvernul României. Vom face plângeri penale la toți prefecții care au fundamentat cheltuielile din mandatul lui Orban, dar și cheltuielile din mandatul lui Cîțu.

Vrem să facem plângeri clar la toți miniștrii care au avizat aceste cheltuieli. Vrem să știm ce criterii s-au luat în considerare pentru a trece această anexă 7.03. Vrem să știm care sunt criteriile pentru alocarea acestor bani doar către localitățile cu primar de o anumită culoare politică.

20 de județe conduse de PSD nu au primit niciun ban. Asta este România normală? Klaus Iohannis nu este președinte și la Buzău, la Teleorman, la Ialomița?

Este evidentă infracțiunea și vom face plângeri penale. Dacă nu a fost oportun să se găsescă bani pentru studenți, pentru elevi, pentru sănătate. Când vine vorba despre aceste tipuri de cheltuieli, domnule Cîțu nu veți mai veni la Parlament, ci veți merge la procuratură pentru explicații.”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunţă proteste ale primarilor PSD la Guvern

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat faptul că președinții de consilii județene și primari PSD vor veni la București și vor protesta în fața Palatului Cotroceni pentru că actualul Guvern a tăiat alocările bugetare.

”Am discutat cu colegii mei, iar președinții de CJ-uri și primarii PSD vor să vină la București și nu se vor duce la Guvern, ci la Palatul Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să vadă alocarea discreționară a bugetului de către Guvernul Cîțu și să corecteze aceste lucruri.”, a mai spus Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă de la sediul PSD.

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor a răspuns luni acuzaţiilor venite din partea PSD, dar fără să le nege, ci aducând aminte social-democraţilor că au procedat la fel, atunci când se aflau la guvernare.

„PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta, pentru că PSD a alocat banii după proprie politică primarilor şi a discriminat cetăţenii români, împărţindu-i în două categorii – cetăţeni români din localităţile cu primari PSD şi cetăţeni români cu primari de alte culori politice.

Eu m-aş abţine în locul lor de la declaraţii politice pe acest subiect, pentru că altfel voi fi nevoit să aduc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de rezervă al Guvernului şi ponderea alocărilor, care a fost predominantă către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la Consiliile judeţene care sunt controlate de PSD”, a spus liderul PNL.

Citeşte şi: Robert Negoiţă îl acuză pe Dan Barna că taie bani de la Sectoarele 3, 4, 5 şi 6 pentru a-i duce la 1 şi 2


loading...