Marcel Ciolacu anunţă condiţia pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. „PSD-ul este de acord dacă domnul Orban şi cu domnul Barna se hotărăsc să pornească un demers”

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD va fi "de acord" cu suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis, cu condiţia ca Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, şi Dan Barna, liderul USR PLUS, să facă demersuri în acest sens.

30 sept. 2021, 23:59
Marcel Ciolacu anunţă condiţia pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. „PSD-ul este de acord dacă domnul Orban şi cu domnul Barna se hotărăsc să pornească un demers”
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

În schimb, Marcel Ciolacu a subliniat că PSD nu va iniţia acum demersuri pentru suspendarea lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte al României.

„PSD-ul este de acord dacă domnul Orban şi cu domnul Barna se hotărăsc să pornească un demers de suspendare a preşedintelui. PSD a venit cu două demersuri de suspendare a preşedintelui şi cred că este suficient în acest moment”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi seară, la Realitatea Plus, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Florin Cîţu, convins că guvernul său nu va fi doborât prin moţiune de cenzură: „O să fie la guvernare până în 2024”

Marcel Ciolacu anunţă condiţia pentru suspendarea lui Klaus Iohannis. Pe cine acuză de pornirea crizei politice

De asemenea, Marcel Ciolacu a afirmat că „autorul moral a ceea ce se întâmplă în acest moment este preşedintele Iohannis, care a decis să fie această coaliţie a perdanţilor”.

Preşedintele PSD a subliniat că „agenda românilor” nu este criza politică, „dacă este Cîţu sau nu este Cîţu”.

Ciolacu a dat asigurări că parlamentarii PSD vor fi prezenţi, marţi, la votul privind moţiunea de cenzură.

„Am vorbit cu marea majoritate a colegilor, toţi PSD-iştii până acum, 157, sunt prezenţi, mai sunt şi nişte parlamentari neafiliaţi care ne-au anunţat că vor fi prezenţi. 160. Vom vota la vedere, nici nu se discută. Am înţeles din declaraţia domnului Simion că şi ei vor vota la vedere”, a menţionat preşedintele PSD.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunță ziua judecății pentru Cîțu: „Au împins o ură și au radicalizat o societate. Vom vota orice moțiune”

Marcel Ciolacu vrea alegeri anticipate. „Era evident că se va ajunge la ceea ce trăim astăzi”

În plus, Marcel Ciolacu a reafirmat că PSD va propune declanşarea de alegeri anticipate, deoarece social-democraţii sunt hotărâţi să nu voteze un Guvern minoritar.

„Era evident că se va ajunge la ceea ce trăim astăzi, pentru că nu există respectul faţă de învingător. Nefiind niciunul dintre ei un învingător, neavând un program (…) nu i-a unit nimic în actul de guvernare. Total nepregătiţi pentru actul de guvernare pentru administrarea unei ţări, nu numai la nivel guvernamental, uitaţi-vă şi la nivelul administraţiilor locale”, a susţinut Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.