Marcel Ciolacu crede că Guvernul modifică numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID în funcţie de interese

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a anunţat, vineri, că PSD ar putea vota prelungirea stării de alertă, însă cu multe modificări faţă de forma actuală. Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că, în opinia sa, starea de alertă ar trebui să dureze cel mult 15 zile.

RomaniaTV.net
12 iun. 2020, 17:30
Marcel Ciolacu crede că Guvernul modifică numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID în funcţie de interese

„Anumite lucruri trebuie menţiune şi lăsate ca intrument la îndemâna autorităţilor, cum ar fi purtarea măştilor, limitarea participării la anumite evenimente, carantina persoanelor care vin din zone de focar. Dar să continuăm să faci achiziţii publice directe… De trei luni de zile auzim de tunuri şi sunt ferm convins că în perioada următoare vom afla foarte multe. Niciodată PSD nu va mai vota astfel de lucruri”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, conform Ştiripesurse.

Întrebat dacă PSD va vota împotriva prelungirii stării de alertă în Parlament, liderul interimar al social-democraţilor a explicat că PSD ar putea vota modificări aduse stării de urgenţă, în forma propusă de Guvern.

„Nu cred că ar mai trebui denumită stare de alertă. Poate o stare de alertă intermediară. Sub nicio formă nu ar trebui să dureze mai mult de 15 zile”, a precizat Ciolacu. 

Dedicaţie muzicală de la consilierul Gabriela Stan pentru primarul Mutu de la sectorul 6: „Gabriel Mutu se ştie, e primar de omenie”

Preşedintele Camerei Deputaţilor a acuzat Guvernul că manevrează statisticile despre noile cazuri de Covid-19, pentru a convinge Parlamentul să voteze prelungirea stării de alertă.

„În momentul în care noi am anunţat că nu mai votăm prelungirea stării de alertă, deodată la televiziune a explodat numărul de infectări. Cum am ieşit cu documentele de la ANPR, că s-au făcut plăţi în avans de sute de milioane de lei, au început să crească numărul de infectări. De ce au oprit-o pe doamna Firea? Au făcut testarea o zi, au găsit două îmbolnăviri din câteva mii de testări. În momentul acela au venit de la DSP şi au zis să oprească testarea că altfel îi bagă în puşcărie”, a afirmat Ciolacu la Antena 3.

Iniţiativa PSD-PNL-ALDE de prelungire a mandatelor aleşilor locali, adoptată de Senat

Întrebat când a discutat ultima oară cu Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a menţionat că nu a avut o „discuţie instituţională” cu preşedintele şi „de amiciţie nu e cazul”.

„Cu Orban am avut o discuţie telefonică, urmând să stăm de vorbă ca să primesc informaţii de la domnia sa şi pe urmă nu a mai avut loc niciun contact.

Să vedem situaţia. Nu e decizie politică prelungirea stării de alertă. Este o necesitate”, a precizat preşedintele interimar al PSD.

PSD, atac dur la adresa Guvernului. „Prostie? Sfidare? Aroganţă? Da, toate la un loc! Vom modifica starea lor de alertă”