PSD, atac dur la adresa Guvernului. „Prostie? Sfidare? Aroganţă? Da, toate la un loc! Vom modifica starea lor de alertă”

PSD susţine că guvernarea PNL şi Klaus Iohannis "îi sfidează" pe români pe motiv că vor să menţină restricţii "aberante" pentru alte 30 de zile prin prelungirea stării de alertă.

RomaniaTV.net
12 iun. 2020, 13:02
PSD, atac dur la adresa Guvernului. „Prostie? Sfidare? Aroganţă? Da, toate la un loc! Vom modifica starea lor de alertă”

„Toți cei care considerați că nu sunt motive întemeiate pentru o nouă stare de alertă sunteți proști! V-a spus-o președintele vostru în direct!

Toți cei care doriți să știți ce se va întâmpla, ce veți putea face sau nu, de săptămâna viitoare, trebuie să așteptați până pe 16. Doar atunci veți putea citi în Monitorul Oficial ce a decis haoticul guvern liberal. Eventual tot spre miezul nopții, cum v-au obișnuit…

Prostie? Sfidare? Aroganță? Da, toate la un loc! Aceasta este #Românianormală promisă de Președinte și implementată de Orban!

PNL îi sfidează pe români și vrea să-i țină în restricții aberante pentru alte 30 de zile. Vom modifica starea lor de alertă. Exclus să mai stăm alte 30 de zile văzând cum bolnavii sunt lăsați la porțile spitalelor și economia se duce de râpă. Ei vor doar să dea tunuri și să-și premieze incompetenții cu carnet de partid. Voi, restul, nu existați! Și nici măcar nu se sfiesc să v-o transmită verde în față!

Noi am învățat să-i ascultăm pe români. Vom transforma starea de alertă băgată pe gât țării de Orbannis în traseul optim întoarcerii către normalitate!”, este mesajul publicat vineri de PSD pe pagina de Facebook.

Klaus Iohannis: „În faţa bolii ori eşti precaut, ori eşti prost”

Reacţia social-democraţilor vine după ce Klaus Iohannis a declarat joi, cu privire la necesitatea prelungirii stării de alertă din cauza epidemiei de coronavirus, că „orice raţiune normală ne spune să fim precauţi în faţa unei boli eşti precaut sau eşti prost”.

Ulterior, preşedintele şi-a cerut scuze după afirmaţia făcută, după ce a depus coroane de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și la Monumentul „Kilometrul zero al democrației”, cu prilejul marcării a 30 de ani de la „Fenomenul Piața Universității” și Mineriada din 13-15 iunie 1990.

„Dacă cineva prin acea afirmaţie a mea s-a simţit lezat, îmi cer scuze public. Nu m-am referit la persoane care sunt pacienţi sau posibili pacienţi. Nu m-am referit nici la persoane care nu au informaţie”, a afirmat Klaus Iohannis.

Iohannis îşi cere scuze public pentru afirmaţia „în faţa bolii ori eşti precaut, ori eşti prost”. Clarificările aduse de preşedinte