Marcel Ciolacu anunță deplasarea ministrului Educației la locul tragediei de la Odorheiul Secuiesc: ”Așteptăm ancheta. Categoric că cei vinovați vor plăti, fără nicio excepție”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat marţi că ministrul Educaţiei, Ligia Deca, se deplasează marţi la Odorheiu Secuiesc, unde a avut loc tragedia în urma căreia un elev a murit, după păbuşirea unui zid al internatului în care se afla.

19 dec. 2023, 13:33
Marcel Ciolacu anunță deplasarea ministrului Educației la locul tragediei de la Odorheiul Secuiesc: ”Așteptăm ancheta. Categoric că cei vinovați vor plăti, fără nicio excepție”

”Astăzi, doamna ministru al Educaţiei se deplasează acolo să vadă locurile pentru ceilalţi copii. Aşteptăm ancheta. Cred că eram împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă când a anunţat domnul Arafat acest eveniment tragic. Important e să luăm măsuri, vedem, câte una, câte una, încercăm să le închidem. Nu ştiu dacă se confirmă că s-au făcut anumite lucrări de curând în zonă, categoric că cei vinovaţi vor plăti, fără nicio excepţie”, a spus Ciolacu.

”Păcat totuşi că un copil şi-a pierdut viaţa şi am văzut cu toţii ce s-a întâmplat”, a mai spus Ciolacu.

Citește și: Diana Șoșoacă se declară putere mondială: ”Datorită mie s-au menținut relații cu Rusia. Dacă aveau chef, ne făceau pulbere”

Şeful Executivului a precizat că ”pe zona executivă s-au luat toate măsurile”. ”Am salvat o fetiţă care a fost scoasă de sub dărâmături, tot în stop cardiac, şi foarte curând, chiar dacă a fost descoperit al patrulea copil, un băieţel, el nu a mai putut fi salvat”, a completat Ciolacu.

Ancheta care vizează incidentul petrecut la Odorheiu Secuiesc, unde un perete al internatului în care erau cazaţi elevi ai Liceului Teoretic ”Tamási Áron” s-a prăbuşit, a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş. Procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, după ce un elev a murit şi alţi trei au fost răniţi, una dintre victime fiind în stare gravă.

Citește și: David este elevul care a murit în internatul liceului din Odorheiu Secuiesc. De Crăciun ar fi împlinit 18 ani. Un câine-salvator l-a găsit sub dărâmături