EXCLUSIV Marcel Ciolacu anunţă îngheţarea salariilor: „Trebuie să depăşim această criză economică”

Marcel Ciolacu a anunţat miercuri seară, la România tv, că aproape toate salariile bugetarilor vor fi înghețate, alături de pensiile speciale și veniturile demnitarilor.

15 dec. 2021, 22:16
EXCLUSIV Marcel Ciolacu anunţă îngheţarea salariilor: „Trebuie să depăşim această criză economică”

Marcel Ciolacu a anunţat miercuri seară, la emisiunea lui Victor Ciutacu de la România TV, ce îi aşteaptă pe români anul următor. Liderul PSD spune că salariile bugetarilor şi pensiile speciale ale demnitarilor vor fi îngheţate în 2022.

Marcel Ciolacu: Avem lege care impune îngheţarea salariilor şi pensiilor

Citeşte şi Guvernul discută majorarea salariilor pentru angajaţii din armată, poliţie, sănătate şi educaţie

„Există o decizie clară acum de îngheţare a veniturilor demnitarilor, a pensiilor speciale şi cred că a salariilor majorităţii bugetarilor. Avem un grad de îndatorare de aproape 50% din PIB. Aşteptăm execuţia bugetară să vedem cât e PIB-ul, s-ar putea să fi depăşit. Avem lege care impune îngheţarea salariilor şi pensiilor.

Am picat de acord cu ceilalţi lideri din coaliţie că trebuie să intervenim pe salariile angajaţilor din sănătate, cu excepţia medicilor şi asistentelor.

Trebuie să depăşim această criză economică, deficitul este foarte mare, aşteptăm execuţia bugetară. Am intrat la guvernare din mers, deocamdată am rezolvat urgenţele. Să nu uităm că suntem în pandemie, eu nu o sa anunţ triumfător că am învins pandemia. Haideţi să dăm o şansă acestei coaliţii, care este condamnată să guverneze până în 2024”, a spus liderul PSD la România Tv.

Reamintim că preşedintele PSD a declarat luni că în privinţa bugetului de stat există două variante – ori va fi adoptat până pe 24 decembrie, ori va fi adoptat la sfârşitul lunii ianuarie într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.

„În acest moment, ministrul Finanţelor am înţeles că a strâns toate solicitările de la ministere şi încercăm în şedinţa de coaliţie de azi, dacă nu o să mai facem una şi mâine şi poimâine, şi sperăm să finalizăm acest buget până pe data de 24. Sunt două variante puse în discuţie, ori până în 24 decembrie, dacă se finalizează absolut totul, inclusiv cu fondurile europene, ori la sfârşitul lui ianuarie în sesiune extraordinară”, a explicat liderul PSD.

Citeşte şi Ministrul Finanţelor anunţă majorarea pragului pentru TVA de 5% pentru apartamente de la 450.000 de lei la 140.000 de euro