PSD va depune moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui. Ciolacu: Vom încerca să creăm majoritate

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că va fi depusă în această săptămâna la Senat moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui. El a adăugat că, deşi social-democraţii sunt în opoziţie, va fi încercată crearea unei majorităţi.

08 mart. 2021, 14:19
PSD va depune moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui. Ciolacu: Vom încerca să creăm majoritate

„Am decis în cadrul Biroului Politic Naţional să depunem în această săptămână, la Senat, moţiunea împotriva ministrului Năsui, aşa cum am anunţat. Motivele – blocarea măsurii 3, fonduri europene, 478 de milioane de euro în acest moment blocate din cauza faptului că domnul ministru a găsit de cuviinţă să îşi facă un cont de administrator în procedura de selectare a companiilor. Categoric nu s-ar putea iniţia vânzarea companiilor româneşti profitabile în perioada de pandemie şi de criză economică, lucru total neadecvat ca şi ţară membră a Uniunii Europene, celelalte state blocând vânzarea de acţiuni, şi aici mă refer la Germania sau la Franţa, şi acest lucru nu s-ar putea face fără avizul domnului ministru al Economiei”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă că PSD va contesta la CCR legea privind desfiinţarea şecţiei speciale

El a adăugat că decizia de a nu se mai promova exporturile româneşti în afara teritoriului României i se pare „total incorectă faţă de companiile româneşti şi de produsele româneşti”.

În 22 februarie, prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat că partidul din care face parte va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Cladiu Năsui, în Parlament, după dezbaterile din Legislativ pe bugetul pentru 2021.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îi cere demisia lui Vlad Voiculescu, după acuzațiile scandaloase legate de ATI Sibiu: „Nu gestionează pandemia, se fac abuzuri în spitale”

În replică, Claudiu Năsui a anunţat că a depus plângere penală in rem la DNA legată de suspiciuni de corupţie cu privire la înscrierile în platforma de granturi acordate IMM-urilor.

Aceasta este a doua moţiune simplă depusă de PSD în actuala legislatură, după cea îndreptată împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.