Marcel Ciolacu anunţă un nou pachet social şi majorarea pensiilor: „Nu vă supăraţi pe mine, am văzut că şi în Germania s-au mărit pensiile”

Liderul PSD confirmă intenţia Coaliţiei de a creşte pensiile în acest an şi anunţă cu un nou pachet social ar putea veni în perioada următoare.

08 iun. 2022, 14:14
Marcel Ciolacu anunţă un nou pachet social şi majorarea pensiilor: „Nu vă supăraţi pe mine, am văzut că şi în Germania s-au mărit pensiile”

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre majorările dese în ultima perioadă în Parlament, în privinţa salariilor precum şi a voucherelor de masă, că există resurse pentru aceşti bani. ” Am văzut că şi în Germania s-au mărit pensiile, cumva suntem condamnaţi să murim cu toţii, pentru că nu avem economia Germaniei?”, a precizat Ciolacu, adăugând că trebuie venit iarăşi cu un pachet social şi economic pentru perioada următoare.

Marcel Ciolacu, anunţ despre majorarea salariilor: „Eu cred că noi, demnitarii, trebuie să strângem cureaua”

”Există resurse pentru aceşti bani. Nu vă supăraţi pe mine, am văzut că şi în Germania s-au mărit pensiile. Cumva suntem condamnaţi să murim cu toţii, pentru că nu avem economia Germaniei? Guvernul trebuie să sî găsească resurse necesare, în primul rând creşterea economică să se vadă şi în buzunarele românilor”.

Despre majorarea salariului minim liderul PSD a spus că a fost deja majorat şi că în şase luni de guvernare au venit cu trei pachete majore şi pe zona socială şi cea economică.

Pensii 2022. Ministerul Muncii a făcut calculele, cu cât cresc toate pensiile în acest an

”Efectele acesdtor pachete şi faptul că au fost nişte decizii corecte s-au văzut în creşterea economică”, a mai spus Ciolacu, precizând că Guvernul nu poate veni zilnic cu majorări.

”Sunt ferm convins că trebuie venit iarăşi cu un pachet social şi economic pentru perioada următoare” a spus Marcel Ciolacu. Despre creşterea TVA-ului pentru băuturile carbogazoase, el a arătat că nu a văzut aceste măsuri. ”Sunt mai multe propuneri, cred că este corect să luăm o decizie în coaliţie şi apoi să o comunicăm”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la Parlament, că astăzi, în coaliţie, vor ieşi cu o decizie că nu se vor mări salariile pentru demnitari, în cazul în care legea aprobată ieri de Camera Deputaţilor va fi promulgată. El a explicat că se va da o Ordonanţă de prorogare a acestui termen privind majorarea salariilor demnitarilor.

Despre modificarea făcută în Camera Deputaţilor, prin includerea şi a salariilor demnitarilor în această majorare salarială, Ciolacu a epxlicat că, altfel, legea ar fi fost neconstituţională şi ar fi fost respinsă la CCR.