Marcel Ciolacu, apel la politicienii români: Să lase deoparte orgoliile și atacurile politice interne pentru a se putea concentra pe cel mai important obiectiv – aderarea României la Schengen

Cel mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an este aderarea la spațiul Schengen. De aceea liderul PSD Marcel Ciolacu face un apel la politicienii români să lase deoparte orgoliile și atacurile politice interne pentru a se putea concentra pe aderarea României la spaţiul Schengen.

11 oct. 2022, 15:12
Marcel Ciolacu, apel la politicienii români: Să lase deoparte orgoliile și atacurile politice interne pentru a se putea concentra pe cel mai important obiectiv – aderarea României la Schengen

„Ca lider al partidului care a dus România în NATO și UE, le cer tuturor politicienilor români să lase deoparte, pentru o perioadă scurtă de timp, orgoliile și atacurile politice interne pentru a ne putea concentra pe atingerea celui mai important obiectiv strategic de politică externă a României în acest final de an: aderarea la spațiul Schengen!
Intrăm într-o perioadă în care fiecare zi se poate dovedi decisivă pentru România. Mâine, de exemplu, se va afla în țara noastră prim-ministrul Olandei, domnul Mark Rutte, țară de a cărei poziție depinde în mare măsură succesul acestui obiectiv național. În numele Parlamentului României, îl salut pe premierul Rutte și îi urez bun-venit în țara noastră!

Știu că domnia sa va merge să vadă ce înseamnă în mod real că România este acum în prima linie de apărare a Europei”, a transmis preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Iohannis confirmă că premierul Mark Rutte vine să viziteze trupele olandeze de la Cincu: Îndeplinim din 2011 toate condițiile tehnice pentru intrarea în Schengen

Liderul PSD a precizat că „odată cu ultima escaladare a violenței din partea Rusiei asupra civililor nevinovați din Ucraina, acum mai mult ca niciodată trebuie să strângem rândurile în Europa pentru a ne apăra cetățenii, suveranitatea și democrația însăși”.

„Acum este timpul – de fapt, este un moment prea mult așteptat – ca UE să accepte pe deplin intrarea României în spațiul Schengen. Prim-ministrul Rutte poate face ca acest drum atât de lung al țării noastre către Schengen să se apropie de final printr-o susținere publică a aspirațiilor noastre. Am respectat toate detaliile tehnice. Suntem europeni loiali. Singurul lucru care stă în cale este voința politică.
Sper că prim-ministrul Olandei va arăta că este solidar cu românii și ne așteptăm ca vizita domniei sale să reprezinte pentru România urarea de bun-venit ca membru cu drepturi depline al spațiului Schengen”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre aderarea României la Schengen: „Sunt șanse”