Marcel Ciolacu are întrevederi la Bruxelles pentru a deschide renegocierea PNRR

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, efectuează, joi, o vizită la Bruxelles, unde are programată o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor - Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, precum şi cu viceprim-ministrul Pierre-Yves Dermagne, ministru al Economiei şi al Muncii.

23 iun. 2022, 11:37
Marcel Ciolacu are întrevederi la Bruxelles pentru a deschide renegocierea PNRR

Conform programului, Marcel Ciolacu va avea o intervenţie în cadrul întâlnirii cu liderii PES şi are programate întrevederi cu comisarul pentru Muncă şi Drepturi Sociale, Nicolas Schmit, şi cu preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

”#Romania poate deveni un hub de stabilitate și dezvoltare regională!

Este un proiect pe care îl voi susține, astăzi, cu tărie, la Bruxelles, în fața partenerilor noștri europeni. Voi pleda, în cadrul reuniunii prim-miniștrilor și comisarilor europeni social-democrați, și pentru acordarea statutului de candidat la #UE pentru Republica Moldova și Ucraina.

România are datoria să fie alături de Republica Moldova la nivelul tuturor palierelor diplomatice!

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu face anunţul care îi înfioară pe români: „Trupe româneşti vor fi obligate să meargă în Ucraina, pentru că ăsta este trendul”

În paralel, voi cere sprijinul președintelui Parlamentului European pentru aderarea României la spațiul #Schengen.

Agenda discuțiilor cu președinta Camerei Deputaților din Parlamentul Federal al Regatului Belgiei, Eliane Tillieux, și cu viceprim-ministrul, ministrul economiei și al muncii belgian, Pierre-Yves Dermagne, se va concentra pe identificarea celor mai bune soluții comune pentru a proteja puterea de cumpărare și nivelul de trai al cetățenilor, în contextul creșterii prețurilor la energie și combustibili.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care flexibilizarea #PNRR pe zona de pensii este absolut necesară pentru România. Voi insista pentru acest demers al autorităților de la Bruxelles în cadrul întrevederii pe care o voi avea cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă.”, scrie Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, decizii importante pentru români la Summitul Euro