Marcel Ciolacu aruncă bomba despre reforma administrativă! ”Nu putem să încercăm să reinventăm apa caldă. S-a cheltuit prea mult”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit luni despre reforma administrativă și a subliniat că aceasta trebuie făcută cu consultanță. Șeful Guvernului a ținut să precizeze că România nu are o problemă cu banii însă în ultimii ani s-au cheltuit foarte mulți bani în toate direcțiile.
Alina Costache
13 nov. 2023, 10:49
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre reforma administrativă! ”Nu putem să încercăm să reinventăm apa caldă. S-a cheltuit prea mult”
Marcel Ciolacu aruncă bomba despre reforma administrativă!

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre reforma administrativă! Marcel Ciolacu a transmis că țara noastră a re o problemă în ceea ce privește deficitul, dar și prioritizarea cheltuielilor.

Citește și Marcel Ciolacu: Liderii social-democraţi din toată Europa au aprobat o rezoluţie în care este menţionat şi sprijinul pentru aderarea imediată a României la Schengen

Marcel Ciolacu aruncă bomba despre reforma administrativă!

”Abordarea pentru o reformă administrativă trebuie făcută cu consultanță. Nu putem să încercăm să reinventăm apa caldă. România nu are o problemă cu banii. România nu are o problemă macro-economică. România are o problemă în ceea ce privește deficitul, are o problemă în ceea ce privește prioritizarea cheltuielilor. Ăsta e adevărul. S-a cheltuit prea mult, în toate direcțiile, încercând să acoperim totul și am uitat un lucru esențial: până pe 31 decembrie închidem un exercițiu financiar, 2016-2020. Asta este prioritatea și administrației centrale și a celei locale. Asta este prioritatea României (…)Provocarea mea de a veni cu un buget în acest an, astfel încât dvs. să vă puteți construi din februarie noile proiecte. Nu v-a confiscat nimeni nici un ban din fondurile administrației locale. România nu are o problemă macroeconomică, are o problemă în ce privește deficitul și prioritizarea cheltuielilor. S-a cheltuit prea mult în toate direcțiile și am uitat ceva esențial: până pe 31 decembrie închidem exercițiul financiar multianual al UE. Nu putem să ne întoarcem să vorbim de o absorbție de 54%, ca la precedentul buget. Trebuie să avem o absorbție cu 9 în față”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul României a vorbit pe larg despre acest subiect în luna august, la deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni (FSRP) – ediţia 2023, în cadrul căruia a subliniat că țara noastră are nevoie de o reformă administrativă rapidă. La momentul respectiv șeful Executivului a arătat că toată lumea a vorbit despre reforma în administraţie însă nimeni nu a venit cu măsuri concrete până în prezent.

”Reforma trebuie să aducă servicii mai bune. Reforma trebuie să aducă abordări mai bune. Întotdeauna noi, politicienii, am vorbit de reforme când ne-a căzut nouă bine, când credeam noi că ne va aduce un avantaj politic sau când credeam noi că atunci nu vom deranja foarte multă lume. Total fals. Despre reforme, mai ales despre reforma administraţiei, trebuie să vorbeşti atunci când are nevoie societatea de această reformă. România, în acest moment, are nevoie de o reformă administrativă rapidă”, a spus şeful Executivului.

Citește și Marcel Ciolacu a luat prânzul cu Olaf Scholz: „Am vorbit despre provocările economice, sociale și geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă”

 

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Pădurea din România care s-a transformat într-un loc de vis. Turiștii se îngrămădesc pentru a se bucura de o experiență unică
Capital.ro
A intrat în vigoare în 15 județe din România. Românii trebuie să depună cerere
Playtech.ro
Delia, ţinută transparentă prin care s-a văzut absolut tot! Aşa nu a mai fost văzută niciodată. A avut mare curaj!
DailyBusiness
Este anunțul zilei pentru milioanele de români care au credite în LEI!
Adevarul
Coșmarul prin care a trecut un culturist: a pierdut zeci de kilograme în 35 de zile. „Corpul meu a început să se mănânce singur”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Vestea așteptată de toată România. Vine de la Florin Piersic
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Unde s-a refugiat și ce s-a ales de Maria, femeia de care a divorțat Mihai Neșu, după ce a fost părăsită de fostul fotbalist!
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar că e jeg'
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Ciclonul care a lovit Europa se apropie de România: Meteorologii ANM anunță ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină
Capital.ro
Rămas bun, maestre! A murit marele actor. Și-a luat adio
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
stirilekanald.ro
Bunicul Florentine, feta ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a mers la..."
substantial.ro
Unilever retrage de pe piață numeroase șampoane suspectate de conținut cancerigen
MediaFlux
REGULĂ NOUĂ la BANCOMATE! Cum se EXTRAG BANII din CONTURILE ROMÂNEȘTI
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'