Marcel Ciolacu aruncă bomba: ”Ne trebuie un aparat bugetar mai suplu. În administrație trebuie să rămână oameni buni”

Marcel Ciolacu îi liniștește pe români și infirmă informația potrivit căreia, guvernul ia în calcul varianta concedierii bugetarilor. Cu toate acestea, liderul PSD a declarat vineri că ne trebuie un aparat bugetar mai suplu.

28 apr. 2023, 20:09
Marcel Ciolacu aruncă bomba: ”Ne trebuie un aparat bugetar mai suplu. În administrație trebuie să rămână oameni buni”
Marcel Ciolacu aruncă bomba: ”Ne trebuie un aparat bugetar mai suplu. În administrație trebuie să rămână oameni buni”

Marcel Ciolacu aruncă bomba. Social-democratul a subliniat faptul că chiar dacă România are nevoie de un aparat bugetar mai suplu asta nu înseamnă că angajații din administrație vor fi dați afară, însă pe viitor vor rămâne cei mai buni.

Citește și Marcel Ciolacu s-a recules pe Muntele Athos înainte de a deveni premierul României

Marcel Ciolacu aruncă bomba

„Oameni buni, ne trebuie un aparat bugetar mai suplu, asta nu înseamnă că noi am venit acum şi vom da oameni afară, asta înseamnă că în administraţiile locale, centrală, trebuie să rămână oamenii buni, care înţeleg ce rol au în acele administraţii şi pe cine reprezintă. Trebuie făcut acest lucru, şi aşa este prea târziu. Trebuie să ne aşezăm toţi trei la masă şi să găsim cele mai bune soluţii şi să vorbim despre secretarii de stat, trebuie să înţelegem că ăsta este rolul nostru, nu putem în continuare doar să cerem de la români. Este un moment istoric, pe care ni l-am asumat şi trebuie să facem faţă acestor provocări”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul Congresului UDMR.

Marcel Ciolacu a transmis că în aceste momente, își dorește stoparea risipei de la stat prin eliminarea ciumei numite pensii speciale.

„Este un lucru pe care ni l-am asumat toţi trei, un lucru nu neapărat că există un anumit deficit sau pentru că trebuie să terminăm cu această ciumă numită pensii speciale în România şi vă spun că atât eu cât şi colegii mei am trecut printr-o ciumă şi ne-am vindecat, cred că este momentul să vindecăm anumite răni în societate şi să intrăm într-o echitate socială. Facem aceste lucru pentru că s-a ajuns prea departe, sunt nişte lucruri mici pe care le-am acceptat timp de 30 de ani, şi suntem şi noi vinovaţi, e adevărat, nu în egală măsură la fel de vinovat ca domnul Cîţu de exemplu, dar cu toţii trebuie să înţelegem că nu mai suportă românii. Nu mai suportă nedreptate, să accepte inflaţia, scumpirile iar noi cu această fortă a colaiţiei să nu găsim soluţii”, a mai spus liderul PSD.

Mai mult, șeful PSD a ținut să precizeze că această coaliţie a fost corectă şi încearcă să repare lucruri pentru că acum a venit nota de plată, după pandemie și criza energetică.

„Această coaliţie încearcă să plătească notele de plată din ultimii 30 de ani şi toate greşelile făcute pentru că nu se mai poate. România are nevoie de reforme şi reformele costă”, a mai spus social-democratul.

Citește și Marcel Ciolacu: Am petrecut câteva zile pe Sfântul Munte Athos pentru a mă ruga pentru sănătatea noastră şi a tuturor semenilor noştri