Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: „Astăzi am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a lansat un atac dur la adresa lui Klaus Iohannis, după ce preşedintele a acuzat că social-democraţii ar fi fost complici la adoptarea tacită a proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc în Camera Deputaţilor.

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 12:36
Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: „Astăzi am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României”

„”Vreau să nu luăm și să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenția de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins definitiv, în Senat, acum. El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaților, să fie clar. Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni de zile. După patru luni au trimis patru cuvinte. Asta a blocat procedura de respingere în Camera Deputaţilor. S-a întrebat vreodată președintele dacă guvernul lui și-a făcut treaba? Nu, nu a avut timp. După o lună de la adoptarea tacită, președintele a venit cu un atac grosolan. Azi am avut senzaţia ca Vadim Tudor trăieste şi este preşedintele României. Aceste atacuri nu sunt demne de un preşedinte european”, a spus preşedintele interimar la PSD Marcel Ciolacu.

Principalele declaraţii făcute de Marcel Ciolacu după ce Senatul a respins proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc

 • Vreau să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenţia de la problemele reale ale României.
 • Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins definitiv în Senat acum. El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaţilor. Să fie clar!
 • Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni. Au trimis patru cuvinte. Asta blocat procedura de respingere în Camera Deputaţilor.
 • S-a întrebat vreodată preşedintele dacă Guvernul lui şi-a făcut treaba? Nu, nu avut timp.
 • După o lună de la adoptarea tacită, preşedintele a venit cu un atac grosolan. 
 • Astăzi am avut sentaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României. Nu cred că sunt singurul care a avut această senzaţie.
 • Asemenea atacuri nu sunt demne de un preşedinte european, domnule Iohannis.
 • A fi un bun român, a fi patriot, înseamnă să îţi trimiţi românii să moară la cules de sparanghel în Germania, fără protecţie, fără asistenţă medicală, fără contracte legale.
 • A fi un bun român, a fi patriot înseamnă să îl aperi pe ambasadorul României la Budapesta. Atunci când este atacat pentru că apara interesele ţării tale.
 • Nu a vândut nimeni Ardealul şi o să-l vândă niciodată. Ardealul a fost, este şi va fi parte a României.
 • Solicit servicilor de informaţii să iasă public şi să spună dacă i-au trimis preşedintelui Iohannis vreo informare referitor la acuzaţiile aduse la adresa mea şi a Partidului Social Democrat.
 • Nu poţi duce lupta electorală la un asemenea nivel. Vorbim despre responsabilitatea celei mai înalte funcţii în statul român.
 • Domnule Iohannis, românii, indiferent de etnie, au toţi nevoie de sprijin pentru a depăşi această criză provocată de coronavirus, nu de un preşedinte care să îi dezbine şi să creeze tensiuni inter etnice.
 • Eu voi rămâne un partener pentru toate minorităţile din această ţară.
 • Atacurile politice nu rezolvă problemele oamenilor.
 • Români, etnici maghiari sau germani, care şi-au pierdut locurile de muncă, nu rezolvă problemele firmelor mici care nu îşi mai pot desfăşura activitatea.
 • Nu poţi cere solidaritatea tuturor dacă tu continui doar cu politica.
 • Cu să fie solidari oamenii? Cu atacurile tale politice?
 • În final, vreau ca preşedintele Iohannis să le răspundă românilor la patru întrebări simple care nu au legătură cu politica:
 • 1) De ce nu testăm populaţia?
 • 2) De ce Guvernul nu are un program concret şi coerent de relansare economică?
 • 3) De ce avem un milion de şomeri pe care-i lăsaţi să se descurce singuri?
 • 4) De ce Guvernul fură pe timp de pandemie prin achiziţii netrasparente cu firmele de casă ale PNL?
 • Nu distrugeţi România, domnule Iohannis, pentru ambiţii proteşti. Guvernul actual trebuie să vină urgent cu un plan de măsuri pentru salvarea economiei.

Senatorii au respins cu 126 de voturi împotrivă si 9 voturi pentru proiectul de lege care a creat scandal la nivel politic între președintele Klaus Iohannis și PSD. Cu excepția UDMR, toate partidele parlamentare au votat împotriva inițiativei legislative.

Reamintim că un proiect de le care prevedea acordarea autonomiei Ținutului Secuiesc a fost adoptată tacit de către Camera Deputaților.

Şedinţă de urgenţă la Senat. Proiectul de Lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins

 

Klaus Iohannis: PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. Marcel Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban?

Președintele Klaus Iohannis a acuzat PSD a ajutat UDMR sa treaca prin Camera Deputatilor o legea care dă autonomie larga Ţinutului Secuiesc. 

Bună ziua, dragi români!

Jó napot kívánok, PSD!

Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament ca sa dea Ardealul ungurilor.

Jó napot, Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orbán, în schimbul acestei înțelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înțelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale națiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României și împotriva românilor. Este inadmisibil așa ceva și, până sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista!”

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: PSD NU susţine legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc