Marcel Ciolacu, atac dur la PNL în scandalul majorarii pensiilor: „Să se oprească din această mascaradă. În 2021, n-au mărit cu niciun leu veniturile românilor, iar în pandemie ne ţineau în casă în timp ce ei beau şi fumau prin birouri”

Marcel Ciolacu a lansat o serie de critici la adresa PNL pe tema majorării pensiilor. El spune că pensiile mici trebuie să crească cu peste 15%. "Să aibă decența să se oprească din această mascaradă, pentru că nu vom accepta acest lucru", le-a transmis Marcel Ciolacu liberalilor.

18 nov. 2022, 15:27
Marcel Ciolacu, atac dur la PNL în scandalul majorarii pensiilor: „Să se oprească din această mascaradă. În 2021, n-au mărit cu niciun leu veniturile românilor, iar în pandemie ne ţineau în casă în timp ce ei beau şi fumau prin birouri”

Marcel Ciolacu i-a rugat pe colegii de coaliţie să aibă decenţă şi să nu mai dea indicaţii şi sugestii PSD cu privire la pensii sau veniturile românilor.

Mi-aş fi dorit mult ca anumiţi colegi de-ai noştri, de coaliţie, în acest moment, să-şi recunoască aceste vine. Nu-i un lucru ieşit din comun. E un lucru normal. Cum noi dorim să trăim într-o Românie normală. Nu s-a întâmplat acest lucru. Fiecare face politică cum crede el mai bine. Fiecare are consultanţii care-l sfătuiesc într-un anumit fel, îşi ia deciziile cum doreşte.

Am o rugăminte la toată lumea, mai ales la colegii noştri de coaliţie – să aibă decenţă. Ei nu pot vorbi şi să dea PSD indicaţii în ceea ce priveşte pensiile sau veniturile românilor. Nu au acest drept moral. Ei în anul 2021 nu au mărit cu niciun leu veniturile românilor, ne-au ţinut în perioada de pandemie prin casă, în timp ce ei beau şi fumau în birouri.

Părinţii noştri nu aveau acces la spitale pentru că nu au fost în stare să gestioneze o pandemie. Au cumpărat vaccinuri de miliarde de euro, cât 10 populaţii ale României, fără să dea nicio justificare. Eu le cer un singur lucru – să fie decenţi. PSD îşi are drumul lui, chiar şi în perioada de opoziţie, mai mult am venit cu soluţii şi propuneri decât cu critici, fiindcă România oricum trecea printr-o perioadă grea. Avusesem pandemia.

Eu cred că e momentul în care să ne hotărâm în ce direcţie o luăm şi eu cred în continuare că cei cu pensii mici, care nu pot face faţă inflaţiei provocate de criza de la energie şi de la preţul de la energie care e o consecinţă a liberalizării preţului la energie de către un Guvern de dreapta, trebuie să crească în România cu peste 15%, fiindcă altfel aceşti oameni nu vor putea depăşi perioada următoare”, a spus Marcel Ciolacu, vineri la Conferinţa judeţeană de alegeri a Organizaţiei Judeţene PSD Caraş – Severin, potrivit news.ro.

Citeste si Premierul contrazice Comisia Europeană. Nicolae Ciucă: „Pensiile militare nu intră la capitolul ‘pensii speciale’”

Rostul nostru ca social-democraţi este să avem în primul rând grijă de aceşti oameni, cum am avut în ultimii 32 de ani. Ei nu au avut grijă şi îi rog frumos, pentru ultima oară, să aibă decenţa şi să se oprească din această mascaradă pe care o fac în acest moment, pentru că eu şi colegii mei nu vom accepta acest lucru. Moral, nu au niciun drept să ne dea nouă, PSD, vreo indicaţie sau să vină cu vreo sugestie. Întâi să facă măcar 10% în acest domeniu faţă de cât a făcut PSD şi pe urmă vom sta de vorbă […]

Ei în anul 2021 nu au mărit cu niciun leu veniturile românilor. Ne-au ţinut în perioada de pandemie prin casă, în timp ce ei beau şi fumau în birouri. Părinţii noştri n-aveau acces la spitale, pentru că n-au fost în stare să gestioneze o pandemie. Au cumpărat vaccinuri de miliarde de euro, cât zece populaţii ale României, fără să dea nicio justificare. Eu le cer un singur lucru: să fie decenţi”, a conchis Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Raluca Turcan îl contrazice pe Ciolacu: „O majorare cu 15% a punctului de pensie este posibilă. Ne încadrăm şi în plafonul de 9,4% din PIB, despre care tot se vaită ministrul muncii”

Reacţia lui Marcel Ciolacu vine după ce premierul Nicoale Ciucă le-a transmis celor din PSD că problema pensiilor nu trebuie să-i divizeze.

Creșterile de pensii despre care am vorbit intră în acea anvelopă de 15%. Știu că sunt discuții, dar vreau să fac o precizare cât se poate de clară. Nu cred că trebuie să ne angajăm într-o dispută politică. Nu cred că o să câștigăm nici noi cei de la PNL, nici PSD. Vorbim de o situație complicată, care ne îngrijorează„, a spus Nicoale Ciucă.

Declarația premierului vine în contextul în care o serie de lideri PNL s-au opus categoric variantei PSD de creștere a pensiilor, în ședința conducerii liberale desfășurată miercuri prin videoconferință, potrivit unor stenograme.