Marcel Ciolacu, atac nimicitor la adresa lui Klaus Iohannis. „Nu are nicio soluţie. A ajuns concluzia PSD: trebuie făcute alegeri anticipate”

Preşedintele PSD l-a acuzat miercuri pe Klaus Iohannis că "nu are nicio soluţie la ceea ce a creat, această criză politică" şi cere organizarea de alegeri anticipate.

06 oct. 2021, 13:31
Marcel Ciolacu, atac nimicitor la adresa lui Klaus Iohannis. „Nu are nicio soluţie. A ajuns concluzia PSD: trebuie făcute alegeri anticipate”

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD susţine organizarea de alegeri anticipate, iar până atunci România să fie condusă de un Guvern de specialişti.

„În acest moment preşedintele României, nu are nicio soluţie. În primul rând, nu are nicio soluţie la ceea ce a creat fiindcă ce trăim acum, această criză politică este o consecinţă a faptului că preşedintele României la un moment dat a încălcat spiritul Constituţiei şi a creat această alianţă a pierzătorilor de dreapta şi vedem cu toţii ce trăim în acest moment şi în plan economic şi în ceea ce priveşte pandemia.

Părerea noastră clară e că clasa politică trebuie să se întoarcă la români, iar românii să decidă cine va conduce România în viitor”, a declarat Marcel Ciolacu, preşedintele PSD.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 6 octombrie. Aproape 15.000 de noi infectări COVID-19, peste 330 de decese şi 1513 pacienţi la ATI

Marcel Ciolacu, atac nimicitor la adresa lui Klaus Iohannis. „Mă bucur că a ajuns la aceeaşi concluzie cu noi: urmează alegeri anticipate”

„Preşedintele a ajuns la concluzia PSD că trebuie făcute alegeri anticipate. Nu avem o majoritate. Nu ne leagă niciun principiu cu USR, iar cu PNL e exclus – atât din partea noastră, cât și din partea lor. Au luat nişte decizii statutare în interiorul partidului că nu negociază cu PSD.

Din tot raționamentul mă bucur că și președintele a ajuns la aceeaşi concluzie ca şi noi că urmează alegeri anticipate”, a afirmat liderul social-democrat.

Mai mult, Marcel Ciolacu a reiterat că PSD nu va vota un Guvern minoritar PNL.

„Am vorbit de 10 puncte în privința urgențelor românilor din acest moment. Nu există ca PSD să susțină în acest moment un Guvern minoritar al PNL, în nicio formă.

Am spus că acele 10 puncte să le susţinem în Parlament şi într-un Guvern de specialiști.

Vrem alegeri anticipate și până atunci un Guvern de specialiști, cu cele 10 puncte. Iohannis e cel mai în măsură: criza e la domnul Iohannis. Nu să ne dea delarații să ne revenim noi cu picioarele pe pământ, el trebuie să-și intre în atribuții”, a conchis Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre consultările de săptămâna viitoare. „Dacă partidele nu se înțeleg, acest guvern interimar va rămâne în funcție până se găseşte o soluţie!”