Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL. „Categoric vor tăia salariile. Și țara o vor închide după 6 decembrie”

Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL despre care spune că va recurge la măsuri drastice pentru a diminua deficitul bugetar. Preşedintele PSD susţine că salariile şi pensiile vor fi tăiate "categoric", iar ţara va fi închisă după alegerile parlamentare din 6 decembrie.

24 nov. 2020, 23:25
Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL. „Categoric vor tăia salariile. Și țara o vor închide după 6 decembrie”
Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL

Preşedintele PSD îl acuză pe Klaus Iohannis că vrea să aibă toată puterea din România şi, în acest sens, ar vrea să controleze şi Parlamentul.

„Românii să meargă la vot pe 6 decembrie și să scăpăm de acest Guvern. E o obsesie să aibă întreaga putere. Îi lipsește un singur lucru. Îi lipsește Parlamentul. Eu cred că românii vor vota pentru sănătatea lor”, a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, atac furibund la adresa lui Klaus Iohannis. „Nu mai este preşedintele României. „S-a descalificat prin această intrare brutală”

Marcel Ciolacu atacă Guvernul PNL. „Nu au nicio soluţie!”

Preşedintele PSD a afirmat că Guvernul PNL va recurge la măsuri de austeritate.

„Nu mai are argumente cu care să vină. Noi (PSD) am lăsat deficitul la 2,8. Deficitul e acum aproape la 10 la sută. Datoria publică am lăsat-o la 37 la sută. Acum e la 45 la sută.

Peste aceste cifre, conform legii vor trebui să taie salariile şi pensiile. E conform legii. A fost disputa între BNR şi PSD. Economistul-şef de la BNR spunea ceea ce este în lege că vor trebui tăiate salariile la bugetari fiindcă depăşim împrumutul de 45 la sută.

Categoric vor tăia salariile. Şi ţara o vor închide după 6 decembrie. Nu au nicio soluţie!”, a precizat Ciolacu.

Marcel Ciolacu cere testare în masă împotriva COVID-19

„Dacă nu dai drumul la testare. Un teste PCR e 300-400 de lei. O testare rapidă e 40 de lei. Nu bagi în farmacii să aibă acces şi oamenii care nu au bani să meargă la PCR?

Dacă eşti pozitiv la ele, în momentul acela te duci la PCR şi nu creşte numărul de infectări. Nu mai merge povestea cu Iohannis că noi suntem cel mai bun Guvern. Bani au existat”, a afirmat preşedintele PSD.

De asemenea, Marcel Ciolacu a acuzat Guvernul PNL că a împrumutat 25 de miliarde de lei în opt luni.

„Au făcut cele mai rele împrumuturi, cu cele mai mari dobânzi. O să le plătească culmea copiii care nu au acces acum la învăţământ.

Sunt 25 de miliarde împrumutate în opt luni de zile. Ăsta este Guvernul său. Normal că nu poate să iasă la televizor să spună lucrurile ăstea”, a mai precizat liderul social-democraţilor.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: „PSD este principalul vinovat pentru acest dezastru. Nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată”