Marcel Ciolacu atacă politicienii din Austria: „A fost un interes meschin. Așa ceva nu se face la nivelul UE!” (VIDEO)

Marcel Ciolacu, șeful PSD, a oferit noi comentarii după ce Austria a blocat aderarea României la Spațiul Schengen. Marți, 13 decembrie, politicianul a lansat acuzații grave la adresa partidului politic aflat la putere în Austria, OVP, susținut de cancelarul Karl Nehammer. 

13 dec. 2022, 12:10
Marcel Ciolacu atacă politicienii din Austria: „A fost un interes meschin. Așa ceva nu se face la nivelul UE!” (VIDEO)

În opinia lui Marcel Ciolacu, birocrații de la Viena nu au oferit nicio explicație plauzibilă, cu privire la refuzul primirii în Schengen. Potrivit liderului PSD, partidul de guvernare din Austria este preocupat de „interese meschine”.

„Nu comentez eu declarațiile președintelui (n.r. – României). 

Mi-aș fi dorit ca în prag de sărbători să ducem o veste bună românilor, să fim mai aplicați și să ne coordonăm mai bine pașii. 

Haideți să nu scoatem din context. Refuzul Austriei e nejustificat. Nu a existat de la cancelar sau de la ministrul de Interne un explicație plauzibilă. Trebuie să vedem exact ce s-a întâmplat. Eu cred că a fost un interes meschin, intern, în alegerile interne din Austria, ceea ce nu se face la nivelul UE, unde trebuie să găsim solidaritatea între state, nu interesele mici, de grup, electorale. UE s-a creat pentru cu totul altceva”, a declarat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă.

 

Marcel Ciolacu: „Austria își menține poziția de a vota împotriva României”

 

Austria nu pare să-și modifice decizia, susține Marcel Ciolacu. Așadar, România nu va fi acceptată în Schengen prea curând.

„Locul României este în Spațiul Schengen. Vom vedea, trebuie să ne coordonăm pașii cât mai vine. Vedem cu ce vești vine președintele României după 15 decembrie, de la Consiliul European. 

Nu este pe ordinea de zi (n.r. – un nou vot pentru acceptarea României în Schengen), dar un membru poate ridica această problemă. Nu cred că vom avea un Consiliu Extraordinar JAI pentru că între timp, Austria își menține poziția de a vota împotriva României”, a mai transmis șeful PSD.

Între timp, companiile din România au început să boicoteze masiv afacerile austriece.

 

Marcel Ciolacu, comentarii pe tema Schengen, 13 decembrie 2022 (VIDEO)