Marcel Ciolacu către medicul Cătălin Cîrstoiu: ”M-am săturat să văd explicatii de ce nu se poate”

Liderii coaliției, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, l-au prezentat miercuri pe candidatul comun al PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, care vor avea loc pe data de 9 iunie 2024. În lupta pentru funcția de primar general al Capitalei social democrații și liberalii l-au trimis pe reputatul medic Cătălin Cîrstoiu, managerul de la spitalul Universtitar din București.

20 mart. 2024, 12:44
Marcel Ciolacu către medicul Cătălin Cîrstoiu: ”M-am săturat să văd explicatii de ce nu se poate”

Marcel Ciolacu către medicul Cătălin Cîrstoiu. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că este sătul de scuze și a subliniat că nu vrea ca după patru ani medicul Cătălin Cîrstoiu să se ducă la el cu scuze.

Citește și PSD și PNL prezintă miercuri candidatul comun la Primăria Capitalei. Cine este Cătălin Cîrstoiu

Marcel Ciolacu către medicul Cătălin Cîrstoiu

Marcel Ciolacu a subliniat că de când este premierul României, primarul general al Capitalei nu l-a căutat niciodată.

„M-am săturat să văd explicații de ce nu se poate. Când se apropie alegerile vin politicienii și încep să explice cum adversarii politici le-au tăiat aripile și ei aveau o viziune extraordinară. Sunt excepții întotdeauna și cum spuneau Firea și Burduja, cei trei primari de sector pe care nu i-am văzut plângându-se de ce nu pot face. Au spus că ar fi putut face mai mult. Vorbim de Capitala României, de un primar general care trebuie să coordoneze o echipa care trebuie să fie un manager și un om catalizator al oamenilor performanți din toate domeniile. Vorbim de un primar general care să fie căutat și să primească vizite ale altor primari europeni și mondiali. Nu am văzut acest lucru până acum.

După 32 de ani de la revoluție vedem în continuare cum se fac drumuri, cum nu avem căldură, cum vorbim de termoficare, cum vorbim de fiecare copac din pădure dar pierdem pesrpectiva. De când sunt premier nu m-a căutat niciodată primarul general. L-am întrebat pe Simonis dacă el a fost căutat, mi-a spus că nu. Ce poți construi? Dacă venea la mine categoric am fi căutat soluții. Asta moștenim, un București fără program și fără perspectivă. Primarul general se laudă cu lucrurile și proiectele lăsate de Firea. Sunt convins că Firea ar fi început mai rapid lucrurile, având experiență. Am văzut entuziasmul lui Burduja și știința de a împinge lucrurile mai departe”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit și despre medicul Cătălin Cîrstoiu și a ținut să precizeze că la fel cum a dezvoltat Spitalul Universitar, la fel va proceda și în cazul Capitalei.

”Doctorul Cîrstoiu nu a stat cu mâna întinsă la Guvern, a făcut proiecte europene și a dezvoltat Spitalul Universitar. Am căutat împăreună soluția cea mai bună. Nu m-am certat cu Firea, nici cu Burduja. Amândoi au fost de acord să venim cu o echipă și un program administrativ.

Nu vreau să-l văd pe domnul profesor după patru ani cum explică că nu s-a putut, că s-a certat cu primarii de sector. Sunt ferm convins că va veni și va prezenta cu echipa toate realizările și împreună cu primarii de sector. Asta cred că ne dorim cu toții și asta cred că este așteptarea românilor la adresa politicienilor după 30 de ani de așteptări”, a mai spus premierul.

Citește și Primele nume pe lista candidaţilor PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare 2024. Ce se întâmplă cu Gabriela Firea