PSD și PNL și-au prezentat candidatul comun la Primăria Capitalei. Cine este Cătălin Cîrstoiu| LIVE TEXT

Liderii Coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă,l-au prezentat miercuri pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu. La eveniment au luat parte și preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

20 mart. 2024, 10:06
PSD și PNL și-au prezentat candidatul comun la Primăria Capitalei. Cine este Cătălin Cîrstoiu| LIVE TEXT

UPDATE: Marcel Ciolacu: ”M-am săturat să văd explicatii de ce nu se poate. Când se apropie alegerile vin politicienii în fața românilor și încep să explice cum adversarii politici le-au tăiat aripile. După 32 de ani de la Revoluție vedem în continuare cum se fac drumuri, cum nu avem căldură, cum nu se fac lucruri, cum vorbim despre fiecare copac din pădure, dar pierdem perspective. De când sunt prim-ministru, primarul general nu m-a căutat niciodată. Domnule doctor, singurele proiecte cu care se laudă primarul general al Capitalei sunt cele lăsate de doamna Gabriela Firea. Împreună cu domnul Nicolae Ciucă am creat o stabilitate. Am luat un Guvern în care miniștri se certau în continu, acum nu mai avem timp să pierdem. Suntem la 32 de ani de la Revoluție, avem bani europeni. Domnul Cîrstoiu nu a stat niciodată cu mâna întinsă, a făcut proiecte și a reabilitat spitalul cu banii europeni. Avem nevoie de coerență, avem nevoie de o echipă. Vorbim de capitala noastră, a românilor. Nu vreau să îl văd după patru ani pe domnul Cîrstoiu că vine cu explicații că nu a avut majoritate, că nu a avut susținere”

 

UPDATE: Nicolae Ciucă îl susține cu toate forțele pe medicul Cătălin Cîrstoiu, punându-și toată încrederea în candidatul ales de Coaliție pentru a prelua funcția de Primar General al Capitalei.

Citește și: Nicolae Ciucă, despre candidatul Coaliției, Cătălin Cîrstoiu: „Domnul doctor nu vrea Primăria Capitalei pentru el, o vrea pentru cetățenii Bucureștiului”

UPDATE: Gabriela Firea: „Oamenii cei mai fericiți vin din țări și orașe care pun mare accent pe viața fiecărui om. Interesul nostru comun, acesta a fost și al meu, nu este să ocupăm un scaun. Interesul a fost ca în București să nu ne mai fie rușine că e mizerie, că oamenii trăiesc în frig și că nu pot merge în parcuri decât în cele de sector, cele al Primăriei București fiind insalubre. În ultimii trei ani, în București s-a abandonat orice masterplan pe salubritate, poluare sau mobilitate urbană. Voi munci chiar mai mult în această campanie. Bucureștenii să simtă că ne dăm mâna și că trecem peste pasiuni personale, să nu le numesc orgolii”

Citește și: Gabriela Firea, despre alegerile Primăria Capitalei: ”Vreau ca bucureștenii să simtă că trecem peste orgolii. Voi munci chiar mai mult. Interesul nu a fost să ocupăm un fotoliu sau un scaun, ci a fost acela ca în București să nu ne mai fie rușine”

UPDATE: Sebastian Burduja: ”Cele două mari partide care și-au asumat guvernarea României au ales să ofere o solutie comună, Capitala dă semnalul. Bucureștiul are o șansă istorică să fructifice această cadidatură comună. Începem și suntem pregătiți să cucerim Capitala. Împreună suntem gata să redăm Bucureștiul bucureștenilor”.

Citește și: Sebastian Burduja: PNL și PSD au ales să ofere o soluție comună. Avem o șansă istorică, prin profesorul Cătălin Cîrstoiu

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, şi Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al Coaliţiei PSD-PNL la alegerile pentru Primăria Capitalei, alături de preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, şi preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, vor susţine o conferinţă de presă miercuri, ora 12.00, la Palatul Parlamentului, Sala „Nicolae Bălcescu”.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a fost, marţi, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei despre candidatura sa la Primăria Capitalei. Conducerile celor două formațiuni politice au decis că acesta nu se va înscrie în niciunul din cele două partide, urmând a fi susţinut ca independent în cursa electorală.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a anunţat că Gabriela Firea se va afla pe lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania pe Bucureşti. ”Doamna Firea va fi pe lista la europarlamentare”, a confirmat el.

”Vor fi coordonatorii de campanie pe Bucureşti, din partea PSD doamna Gabriela Firea, din partea PSD, domnul Burduja”, a mai spus secretarul general al PSD.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că miercuri se vor cunoaşte şi numele candidaţilor la sectoarele Capitalei. Lucian Romaşcanu a mai afirmat că Sebastian Burduja vrea să continue în zona executivă şi nu va candida la Sectorul 1.

”Ne-am uitat cine ar putea câştiga şi decizia cel puţin în acest moment este ca la Sectorul 1 să fie candidat al PNL, susţinut de alianţă, şi la sectoarele 2 şi 5 candidaţi propuşi de PSD”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, în emisiunea România Politică de la Prima News. 

”La Sectorul 2 sunt mai multe nume în discuţie, Popescu, că tot se poartă Popescu, dar nu Piedone de data aceasta ( Dan Cristian Popescu, nr) Rareş Hopincă. Nu s-a luat o decizie finală, se mai studiază cifrele, mâine vom avea un răspuns”, a arătat el.

Potrivit unor surse, împărțirea candidaților pe sectoare în București se va face astfel:

  • La Primăria Sectorului 1, PSD și PNL îl vor susține pe liberalul George Tuță.
  • La Sectorul 2 va candida PSD-istul Dan Cristian Popescu
  • La Sectorul 3, PSD și PNL îl vor susține pe independentul Robert Negoiță
  • La Sectorul 4 va candida din nou Daniel Băluță
  • La Sectorul 5 vor merge pe mâna lui Rareș Hopincă, prefectul Capitalei
  • La Sectorul 6 Ciprian Ciucu mai vrea un mandat și are susținerea PNL și PSD

Primele nume pe lista candidaţilor PSD și PNL pentru alegerile europarlamentare 2024

Primele nume ale candidaților pentru alegerile europarlamentare din partea coaliției PSD-PNL au fost făcute publice, promițând o competiție acerbă în cursa pentru Parlamentul European.

Lista va fi deschisă de candidata independentă Ramona Chiriac, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România, care este urmată de fostul premier la României, Mihai Tudose, din partea PSD, şi Rareș Bogdan, fost jurnalist, din partea PNL.

De asemenea, lista include nume sonore precum Claudiu Manda, din partea PSD, și Dan Motreanu, reprezentant PNL. Printre ceilalți candidați de pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare se numără Victor Negrescu (PSD), Adina Vălean (PNL), Vasile Dîncu (PSD), Daniel Buda (PNL), Maria Grapini (PSD), Mircea Hava (PNL), Dragoș Benea (PSD), Siegfried Mureșan (PSD), Dan Nica (PSD), Titus Corlățean (PSD), Gheorghe Cârciu (PSD), Vasile Blaga (PNL) și Gheorghe Falcă (PNL).