Marcel Ciolacu cere decalarea alegerilor dacă Guvernul amână deschiderea şcolilor

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunţat că, dacă Guvernul va decide amânarea deschiderii anului şcolar, este decis ca, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, să "provoace o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale".

RomaniaTV.net
05 sept. 2020, 08:00
Marcel Ciolacu cere decalarea alegerilor dacă Guvernul amână deschiderea şcolilor

În condiţiile în care premierul a evocat posibilitatea ca elevii să meargă la şcoală din 1 octombrie, iar din 14 septembrie cursurile să se desfăşoare online, Marcel Ciolacu a afirmat că „dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură”.

Citeşte şi: Marcel Vela, anunţ despre alegeri: „Corectitudine faţă de toate partidele politice”

De asemenea, Marcel Ciolacu a acuzat ceea ce a numit „dubla măsură” a Guvernului în ceea ce priveşte ameninţarea pe care pandemia o reprezintă când este vorba despre alegerile locale şi deschiderea şcolilor.
 
„Dacă nu putem deschide şcolile atunci de ce facem alegeri? Înseamnă că este o situaţie delicată, înseamnă că pandemia s-a accelerat? De ce avem dublă măsură?. (…) Nu vedeţi că nu sunt pregătiţi? Nici ministra învăţământului, nici premierul, nici vicepremierul nu au explicaţii, nu au răspunsuri pentru elevi, nu sunt pregătiţi nici pentru alegeri. Dar dacă amână deschiderea şcolii, cred că ar trebui o discuţie serioasă dacă nu amână şi alegerile locale. Eu aşa consider. Aşteptăm. Dacă vor lua o asemenea decizie să amâne şcolile eu nu mai accept de la domnul Orban, aşa, în opoziţie, mic cum sunt eu, dubla măsură”,  a afirmat Ciolacu sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Fălticeni.

Citeşte şi: Declaraţii de ultimă oră! Ludovic Orban a anunţat data alegerilor parlamentare. Când sunt aşteptaţi românii la urne

În acest context, liderul PSD a precizat că va ridica problema amânării alegerilor locale în situaţia în care se decide amânarea deschiderii anului şcolar.
 
„Suntem minoritari în Parlament, să reţineţi acest lucru! (…) Eu voi provoca, ca preşedinte al Camerei, o discuţie serioasă cu privire la amânarea alegerilor locale”, a declarat Marcel Ciolacu.

loading...