Marcel Vela, anunţ despre alegeri: „Corectitudine faţă de toate partidele politice”

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a anunţat că în următoarea şedinţă de Guvern vor fi aprobate două noi acte normative necesare pentru derularea alegerlor din 27 septmbrie şi dă asigurări că "atât alegerile locale, cât şi cele parlamentare se vor organiza în condiţii de deplină legalitate, siguranţă sanitară şi corectitudine faţă de toate partidele politice".

RomaniaTV.net
04 sept. 2020, 20:02
Marcel Vela, anunţ despre alegeri: „Corectitudine faţă de toate partidele politice”

„În şedinţa de Guvern de aseară au fost aprobate, la propunerea Ministerului Afacerilor Interne şi Autorităţii Electorale Permanente, primele acte normative referitoare la desfăşurarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, şi anume hotărârea de guvern privind stabilirea datei alegerilor, cât şi cea pentru aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale. Astfel, a fost stabilită data alegerilor parlamentare pentru ziua de 6 decembrie 2020. Acesta este doar primul pachet legislativ care va oferi tuturor instituţiilor cu atribuţii în organizarea şi desfăşurarea alegerilor cadrul legal pentru ca toate operaţiunile necesare să se desfăşoare eficient şi transparent, chiar şi în această perioadă încărcată şi plină de provocări”, a scris, Vela, vineri seară, pe Facebook.

Citeşte şi: ALEGERI LOCALE. Rareş Bogdan: USR să se pregătească de dezamăgiri, PNL va avea cel mai mare scor din ultimii 30 de ani

„În următoarea şedinţă a Executivului vom supune aprobării şi proiectul privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări şi desfăşurări a alegerilor, plus cel cu propunerea cheltuielilor pentru pregătirea si desfăşurarea procesului electoral. Îi asigur pe toţi cetăţenii României că atât alegerile locale, cât şi cele parlamentare se vor organiza în condiţii de deplină legalitate, siguranţă sanitară şi corectitudine faţă de toate partidele politice”, a mai scris Vela.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, care candidează pe listele PNL pentru un loc în Consiliul Local Caransebeş, l-a delegat pe secretarul de stat Gheorghe Sorescu să conducă sedinţele Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale. Acesta anunţă două noi acte normative necesare pentru alegeri, în următoarea şedinţă de Guvern.

Citeşte şi: Sindicaliştii din Poliţie îl acuză pe ministrul Vela de naivitate şi de politizarea instituţiei

Reprezentanţii PSD susţin că Vela trebuie să demisioneze.

„Ori eşti candidatul Marcel Vela, ori eşti ministrul de Interne Marcel Vela.(…) Domnule Vela, nu e mai cinstit să îi lăsaţi pe Duduieni să organizeze alegerile?!”, spun aceştia.